Microsoft agerar som Donald Trump genom att attackera Apple MacBook Pro i nya Surface Book-videor

0 Shares

kidwar

Detta kan spränga vissa människors tankar, men både OS X och Windows 10 är bra operativsystem. Det är sant att Microsofts senaste erbjudande har några stora irritationer som integritetsproblem, men totalt sett är det solidt. Ett viktigt sätt att de två OS-upplevelserna skiljer sig åt är med pekskärmar. Microsoft har anammat beröring och ritning med sitt operativsystem, medan Apple inte har gjort det. Faktum är att fruktlogoföretaget inte har tillverkat en bärbar bärbar dator (vissa skulle argumentera klokt).

Om du inte behöver en touchupplevelse eller pennan, spelar det ingen roll om du inte har dessa saker. Om du behöver dessa saker kan dock en Windows 10-dator som Surface Book vara det smartare valet. För att markera detta attackerar Microsoft rakt upp Apples MacBook Pro i en serie nya videor. Uppriktigt sagt verkar Microsoft lite som en mobbare – som Donald Trump – genom att attackera Apple på detta sätt. Är Surface Book verkligen bättre än Apples erbjudande som videorna föreslår?

Tyvärr för Microsoft är alla tre videor väldigt lika. De stora försäljningsargumenten för varför Surface Book är bättre är pennan och touchen. Även om det nämns att Microsofts erbjudande har en skärm med högre upplösning är det övergripande budskapet lite av en trick-ponny.

Ja, om du är konstnär eller har andra behov av beröring och pennan kan Surface Book vara en bättre dator. Med det sagt kan en kombination av en MacBook Pro och iPad Pro vara klokare. I den konfigurationen kan du ladda den ena medan du använder den andra, eller i affärer, tillåta två anställda att arbeta samtidigt. En surfplatta / bärbar dator som Surface Book kan bara vara en sak i taget och för en person i taget.

I slutändan är både Surface Book och MacBook Pro utmärkta maskiner, även om Microsofts dator har plågats av problem. Med många av dessa buggar till stor del fixade tycker jag dock att det är dumt att säga att den ena är bättre än den andra. Om du behöver Windows och touch, kommer Surface Book självklart att tillgodose dina behov bättre. Om du inte är beroende av Windows och inte använder beröring är Apples raffinerade och eleganta MacBook utmärkt.

Lyckas Microsofts videor att visa att Surface Book är bättre än MacBook Pro, eller blir annonserna korta? Är företaget en mobbare som Donald Trump? Titta på dem nedan och berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: Ollyy / Shutterstock

0 Shares