Microsoft aktiverar Tamper Protection som standard i Windows 10

0 Shares

Windows 10 skrivbordsbakgrund

Förutsatt att du har Windows 10 1903 (Windows 10 maj 2019 Update) installerat, bör du upptäcka att du nu har aktiverat Tamper Protection.

Microsoft har meddelat att säkerhetsfunktionen nu är allmänt tillgänglig för Microsoft Defender ATP-kunder, och samtidigt har den aktiverat funktionen som standard för alla Windows 10-användare. Men precis vad är manipuleringsskydd?

Se även:

Med funktionen aktiverad blockerar Windows 10 appar, skript och program från att göra ändringar i systemets säkerhetsinställningar och Microsoft Defender. Detta innebär att inställningarna endast kan justeras genom officiella, direkta metoder, och det erbjuder effektivt skydd mot virus och andra typer av skadlig programvara, vilket förhindrar dem från att göra oönskade ändringar som skulle minska systemsäkerheten.

Microsoft förklarar:

Sabotageskydd förhindrar oönskade ändringar av säkerhetsinställningar på enheter. Med detta skydd på plats kan kunder mildra skadlig programvara och hot som försöker inaktivera säkerhetsskyddsfunktioner. Här är några exempel på tjänster och inställningar som är skyddade från modifiering, antingen av lokala administratörer eller av skadliga applikationer:

    Realtidsskydd, som är kärnfunktionen för antimalware-skanning i Microsoft Defender ATP nästa generations skydd och bör sällan, om någonsin, inaktiveras Molnlevererat skydd, som använder våra molnbaserade detekterings- och förebyggande tjänster för att blockera aldrig tidigare sett skadlig kod inom några sekunder IOAV (IE-nedladdningar och Outlook Express-bilagor initierade), som hanterar upptäckt av misstänkta filer från Internetbeteendeövervakningen, som arbetar med realtidsskydd för att analysera och avgöra om aktiva processer beter sig på ett misstänkt eller skadligt sätt, och blockerar dem sedan säkerhetsinformation, som Windows Defender Antivirus använder för att upptäcka de senaste hoten

Enterprise-användare kan kontrollera status för Tamper Protection i Microsoft Intune, medan hemanvändare kan öppna Windows Security-appen för att kontrollera att inställningen är aktiverad.

Bildkredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares