Microsoft använder AI och Machine Learning för att hantera uppdateringen av Windows 10 april 2018

0 Shares

AI

Som nyligen konstaterats av AdDuplex fortsätter lanseringen av Windows 10 1803 mycket smidigare än alla tidigare funktionsuppdateringar. AdDuplex siffror antyder att över 50 procent av Windows 10-användare redan har erbjudits uppdateringen, medan Microsofts egna siffror säger att 250 miljoner maskiner har den. Med nära 700 miljoner Windows 10-system är det drygt 35 procent.

Det har verkligen varit en enorm förbättring jämfört med den berömda långsamma och problematiska Creators Update förra året, och en del av anledningen till att denna lansering har varit så framgångsrik beror på Microsofts användning av AI och maskininlärning.

SE ÄVEN:

Som Microsoft förklarar i ett nytt blogginlägg:

Vår AI-strategi väljer intelligenta enheter som våra feedbackdata indikerar skulle ha en fantastisk uppdateringsupplevelse och erbjuder uppdateringen från april 2018 till dessa enheter först. När lanseringen fortskrider samlar vi kontinuerligt in uppdateringsupplevelsesdata och tränar om våra modeller för att lära oss vilka enheter som kommer att ha en positiv uppdateringsupplevelse och var vi kan behöva vänta tills vi har större förtroende för en fantastisk upplevelse. Vårt övergripande lanseringsmål är en säker och pålitlig uppdatering, vilket innebär att vi bara går så fort som det är säkert.

Microsoft började sitt AI / Machine Learning-tillvägagångssätt under lanseringen av Windows 10 Fall Creators Update, och även om det var en begränsad rättegång uppmuntrade “färre återställningar, avinstallationer, tillförlitlighetsproblem och negativ feedback från användare” företaget att utvidga omfattningen av tillvägagångssättet för lanseringen av uppdateringen i april 2018.

Microsoft förklarar också:

När vår AI-modell, feedback eller telemetridata indikerar att det kan finnas ett problem justerar vi snabbt och förhindrar att berörda enheter erbjuds uppdateringen tills vi undersöker det noggrant. När problem har lösts går vi igen med förtroende. Detta gör det möjligt för oss att begränsa lanseringen av uppdateringar till kunder utan att de behöver vidta några åtgärder.

I de fall enheter som redan erbjuds uppdateringen kan se problem, kommunicerar vi via våra kundtjänstforum för att låta våra kunder veta vad som händer och vilka åtgärder vi vidtar. Ett nytt exempel från den senaste månaden var ett problem med svart skärm / omstart som vi upptäckte inom 24 timmar efter att det först visades. Vi blockerade omedelbart att alla datorer som kan påverkas av detta problem uppdateras och kommuniceras till kunderna inom 24 timmar, inklusive ett första arbete. Under de närmaste 24 timmarna, i samarbete med Avast, identifierade Microsoft ett element i Avast Behavior Shield som var i konflikt med uppdateringen från april 2018. Avast släppte omedelbart en fix för att förhindra att problemet uppstår ytterligare, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta att rulla ut uppdateringen från april 2018 till dessa enheter.

Som ett resultat av detta nya tillvägagångssätt känner företaget sig modigt nog för att nu göra uppdateringen från april 2018 helt tillgänglig för alla. Om du inte redan har uppgraderat kommer du att erbjudas det via Windows Update inom kort.

Bildkredit: Mopic / Shutterstock

0 Shares