Microsoft använder annonser på Start-menyn för att marknadsföra sin Edge-webbläsare

0 Shares

Startmenyannons för Microsoft Edge

Microsoft släppte nyligen den Chromium-baserade versionen av sin Edge-webbläsare, och nu verkar företaget vara på en helt offensiv för att marknadsföra den.

Annonser har börjat visas i Windows 10: s Start-meny som föreslår att Firefox-användare bör prova Microsoft Edge istället. Det här är inte första gången Start-menyn används av Microsoft för att marknadsföra programvara, och det är ett drag som sannolikt kommer att vinna företaget några fiender.

Se även:

Som noterats i en tråd på Reddit använder Microsoft avsnittet “förslag” högst upp på Start-menyn för att uppmuntra människor att prova Edge. Annonsen (eller förslaget) riktar sig specifikt till personer som använder Firefox och säger: “Fortfarande använder Firefox? Microsoft Edge är här”. Genom att klicka på meddelandet tas användare till nedladdningen för den Chromium-baserade versionen av Edge.

Dessa typer av förslag styrs av inställningarna för anpassning av Start-menyn, och de har orsakat upprördhet och irritation tidigare. Om du vill sluta se sådana kampanjer är det bara att gå till Inställningar> Anpassning> och inaktivera inställningen märkt “Start Visa förslag ibland i Start”.

För närvarande verkar det som om Microsoft bara är intresserad av att uppmuntra människor att byta från Firefox till Edge, men det är möjligt att andra webbläsare kommer att riktas in i framtiden.

Bildkredit: S_IV / Reddit

0 Shares