Microsoft använder Known Issue Rollback (KIR) för att åtgärda problem orsakade av Windows 10-uppdateringar

0 Shares

Windows 10-logotyp på en strand

Dessa dagar är det nästan givet att en uppdatering för Windows 10 inte bara fixar buggar och introducerar nya alternativ, det kommer sannolikt också att orsaka ytterligare problem. Det är något som Windows-användare har varit smärtsamt medvetna om under en tid, och Microsoft har arbetat med en lösning.

Och den lösningen är KIR, eller känd problemåterställning. Det nya systemet gör det möjligt för Microsoft att återställa ändringar som introducerats av problematiska korrigeringar som rullas ut via Windows Update. KIR gäller endast för icke-säkerhetsuppdateringar.

Se även:

Skrivande på Windows IT Pro-bloggen förklarar Microsofts Eric Vernon och Vatsan Madhavan: “Känd problemåterställning är en viktig förbättring av Windows-service för att stödja felkorrigeringar utan säkerhet, vilket gör att vi snabbt kan återställa en enda, riktad fix till ett tidigare släppt beteende om en kritisk regression upptäcks. Byggd som ett direkt svar på din feedback samlades bitarna som gör att känd problemåterställning fungerar i ett funktionellt komplett system som börjar i Windows 10, version 2004. Varje månad släpper vi månatliga uppdateringar med många kvalitetsändringar som “ingår” med hjälp av det kända numret. Återställningskapacitet “.

Paret säger vidare:

Även om känd problemåterställning ursprungligen var utformad för processer i användarläge har vi gjort stegvisa förbättringar av OS-kärnan och startladdaren under det senaste året för att stödja denna funktion i kärnläget. Vissa versioner av Windows 10 före version 2004, till exempel versionerna 1909 och 1809, har delvis stöd för känd problemåterställning inbyggd i operativsystemet och vi utnyttjar det stödet när det är möjligt vid leverans av uppdateringar för dessa versioner.

I praktiken betyder systemet att om ett problem skulle upptäckas i en icke-säkerhetsuppdatering behöver Microsoft inte förlita sig på att användare manuellt avinstallerar den problematiska korrigeringen. Istället kan Microsoft göra en konfigurationsändring i molnet som meddelar användarna om återställningen och implementerar den efter en omstart.

Företaget beskriver vad som händer härnäst:

När detta händer kommer Know Issue-återställningsinfrastrukturen att rapportera att fixen – den nya koden som har problem – inte längre är aktiverad. Från och med den här tiden kommer operativsystemet att falla tillbaka till den tidigare koden som hade ett fel om än ett mycket mer godartat problem än den nya koden som har problem.

Medan dessa enheter fortfarande skulle kräva en omstart, har vi i de flesta fall identifierat och publicerat en återställning innan de flesta slutanvändarenheter skulle ha haft möjlighet att ens installera uppdateringen som innehåller problemet. Med andra ord kommer de flesta slutanvändare aldrig att se regressionen!

Enheter som har valt att förse Microsoft med diagnostikdata skickar sedan mycket omfattande information om vilken kodväg som utövas. Dessa uppgifter hjälper oss att lära oss hur väl återgången lyckas i ekosystemet.

Microsoft säger att företagsanvändare kommer att vara ansvariga för saker och kommer att kunna använda grupppolicyer som publiceras i KB-artiklar om uppdateringar.

Bildkredit: tanuha2001 / Shutterstock

0 Shares