Microsoft använder Windows Feature Experience Pack-uppdatering för att lägga till fantastiska nya funktioner i Windows 10

0 Shares

Windows 10 bärbar dator

Normalt när Microsoft lägger till nya funktioner i Windows 10, gör det det med de två gånger årliga funktionsuppdateringarna – till exempel Windows 10 maj 2020-uppdatering och Windows 10 oktober 2020-uppdatering (20H2). Men detta förändras.

Vi har sett referenser till Windows Feature Experience Pack-uppdateringar i förhandsgranskningsversioner av Windows 10, och nu börjar Microsoft testa funktionen. Med den nya metoden för att leverera uppdateringar tar företaget några intressanta nya funktioner och alternativ till operativsystemet.

Se även:

För tillfället använder Microsoft endast uppdateringar av Windows Feature Experience Pack i Beta Channel för användare som testar versioner av Windows 10 före lansering. Den första som släpps är Windows Feature Experience Pack 120.2212.1070.0, och den är tillgänglig just nu till Windows Insiders.

I ett blogginlägg om släppet förklarar Microsofts Brandon LeBlanc:

Vi testar en ny process för att leverera nya funktionsförbättringar till våra kunder utanför större Windows 10-funktionsuppdateringar. Genom Windows Feature Experience Pack kan vi förbättra vissa funktioner och upplevelser som nu utvecklas oberoende av operativsystemet. För närvarande utvecklas endast ett begränsat antal funktioner på detta sätt, så vi börjar mycket omfattande. Genom att testa denna process först med Windows Insiders hoppas vi kunna utvidga omfattningen och frekvensen av utgivningar i framtiden. Så småningom kommer Windows Feature Experience Pack-uppdateringar att vikas in i den redan existerande serviceprocessen för Windows 10 och levereras till kunder på det sättet genom Windows Update.

Så vad kan du förvänta dig av den här första utgåvan? Det är en ganska liten uppdatering, men den lägger till två viktiga alternativ:

Baserat på Insider-feedback kan du nu använda den inbyggda skärmklippningsupplevelsen i Windows (WIN + SHIFT + S) för att skapa ett klipp på skärmen och klistra in det direkt i en mapp du väljer i File Explorer för att spara skärmdumpen där . Testa! Användning av pek-tangentbordet i en stående hållning på en 2-i-1-pekdon stöder nu delat tangentbordsläge.

Om du är i Beta Channel för Windows 10 måste du köra 20H2 Build 19042.662. Du kan sedan besöka Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update och söka efter uppdateringar.

Bildkredit: Wachiwit / Shutterstock

0 Shares