Microsoft är äntligen dike Internet Explorer och äldre Edge

0 Shares

Microsoft Edge på bärbar dator och smartphone

Med Internet Explorer som har visat sin ålder under mycket lång tid, och med Microsoft som driver ut den nya Chromium-baserade versionen av Edge, är det inte konstigt att företaget är redo att döda sina äldre webbläsare.

Microsoft har nu fastställt sin tidtabell för nedgången av äldre Edge i Windows 10 och tappningen av stöd för Internet Explorer. Förändringarna börjar senare i år och om tolv månader kommer processen att gå vidare – åtminstone ur Microsofts synvinkel.

Se även:

Även om det utan tvekan kommer att finnas människor som kommer att försöka hålla fast vid Internet Explorer och arvet Edge, försöker Microsoft starkt uppmuntra människor att gå vidare. Från och med den 30 november i år kommer Microsoft Teams inte längre att stödja IE11 och när 17 augusti 2021 rullar runt säger företaget att “de återstående Microsoft 365-apparna och -tjänsterna inte längre stöder IE 11”.

Microsoft förklarar konsekvenserna av detta:

Detta innebär att kunderna kommer att ha en försämrad upplevelse efter ovanstående datum eller kommer inte att kunna ansluta till Microsoft 365-appar och tjänster på IE 11. För degraderade upplevelser kommer nya Microsoft 365-funktioner inte att vara tillgängliga eller vissa funktioner kan sluta fungera när åtkomst till appen eller tjänsten via IE 11. Även om vi vet att denna förändring kommer att vara svår för vissa kunder, tror vi att kunder kommer att få ut det mesta av Microsoft 365 när de använder nya Microsoft Edge. Vi är fast beslutna att hjälpa till att göra denna övergång så smidig som möjligt.

Mitt i dessa två datum – 9 mars 2021 för att vara specifika – når Microsoft Edge Legacy livets slut. Detta innebär att skrivbordsappen inte kommer att få nya säkerhetsuppdateringar och att folk förväntas använda den nya Microsoft Edge baserad på Chromium-motorn.

Bildkredit: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

0 Shares