Microsoft är äntligen redo att döda Internet Explorer en gång för alla … för de flesta

0 Shares

Microsoft Edge på bärbar dator och smartphone

Internet Explorer kan vara en stabil i webbläsarens värld, men det har också varit ett förlöjligande och förlöjligande i stort sett hela sitt liv. Sedan framväxten av den krombaserade Microsoft Edge har skrivandet varit på väggen för webbläsaren nästan alla älskar att hata, men IE har dröjt längre än många skulle ha förväntat sig.

Men nu är Microsoft äntligen redo att dra ut kontakten. Ungefär. Företaget har meddelat att “skrivbordsprogrammet Internet Explorer 11 kommer att gå i pension och upphöra med stöd den 15 juni 2022 för vissa versioner av Windows 10”. Men vad betyder detta i praktiken, och kommer du att påverkas?

Se även:

För alla som förlitar sig på Internet Explorer finns det liten anledning att få panik. Supportens slut för Internet Explorer är fortfarande över ett år borta. Men även när den stora dagen rullar finns det fortfarande Edge’s IE-läge att falla tillbaka på – något som förblir viktigt för ett fortfarande stort men krympande antal organisationer som är beroende av äldre appar och webbplatser som behöver Internet Explorer .

Sean Lyndersay skriver på Microsoft Experience-bloggen:

Framtiden för Internet Explorer på Windows 10 är i Microsoft Edge. Inte bara är Microsoft Edge en snabbare, säkrare och modernare surfupplevelse än Internet Explorer, men det kan också ta itu med en viktig fråga: kompatibilitet för äldre, äldre webbplatser och applikationer. Microsoft Edge har inbyggt Internet Explorer-läge (“IE-läge”) så att du kan komma åt de äldre Internet Explorer-baserade webbplatserna och applikationer direkt från Microsoft Edge. Med Microsoft Edge som kan ta detta ansvar och mer, Internet Explorer 11-skrivbordsapplikationen går i pension och går ur support den 15 juni 2022 för vissa versioner av Windows 10.

Företaget har presenterat en kort tidslinje över händelserna. Efter tillkännagivandet kommer Microsoft 365 och vissa andra applikationer att sluta stödja Internet Explorer 11 från och med den 17 augusti i år. Men det är den 15 juni 2022 som är det viktigaste datumet för avstängning; detta är när skrivbordsapplikationen är officiellt pensionerad.

Företaget påpekar snabbt att “denna pension inte påverkar Windows 10 LTSC- eller Server Internet Explorer 11-stationära applikationer.”

Microsoft tillhandahåller följande lista över de plattformar som kommer att påverkas nästa år

Inom ramen vid tidpunkten för detta tillkännagivande (går i pension):

Internet Explorer 11-stationära applikationer levererade via Semi-Annual Channel (SAC): Windows 10-klient-SKU: er (version 20H2 och senare) Windows 10 IoT (version 20H2 och senare)

Utanför räckvidden vid tidpunkten för detta tillkännagivande (opåverkad):

Internet Explorer-läge i Microsoft Edge Internet Explorer-plattform (MSHTML / Trident), inklusive skrivbordsprogrammet WebOC Internet Explorer 11 på: Windows 8.1 Windows 7 Extended Security Updates (ESU) Windows 10 Server SAC (alla versioner) Windows 10 IoT långsiktig servicekanal (LTSC) (alla versioner) Windows 10 Server LTSC (alla versioner) Windows 10-klient LTSC (alla versioner)

Mer information finns i en FAQ.

Bildkredit: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

0 Shares