Microsoft arbetar för att köra Linux som ARM64 Hyper-V-gäst

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

Microsofts kärleksaffär med Linux har utvecklats de senaste åren och har nu nått ett stadium av att vara ett seriöst förhållande. Sådan är Microsofts åtagande att företaget nu aktivt deltar i att bidra till Linux-kärnan.

En av de senaste uppdateringarna ser att företaget flyttar fokus något när det gäller Hyper-V. Dess virtualiseringsverktyg har hittills till stor del fixerats med x86_64, men nu går det mot “att köra Linux som ARM64 Hyper-V-gäst”.

Se även:

Nyheten märktes och delades av Michael Larabel från Phoronix, som säger: “Medan Microsofts Hyper-V virtualiserings hypervisor och deras Azure-moln till stor del har varit x86_64 fokuserad, med Linux 5.13-kärnan går de längre för att stödja Linux som ARM64 Hyper V gäst “.

Larabel fortsätter med att säga:

Microsofts Hyper-V-förändringar som slogs samman förra veckan för Linux 5.13-kärnan inkluderar VMBus-förbättringar och annat arbete, men utan tvekan mest anmärkningsvärda är nya korrigeringar för “att köra Linux som Arm64 Hyper-V-gäst”. Dessa Hyper-V-förändringar skiftar kring CPU-arkitekturens neutrala kod och andra ändringar på låg nivå av Microsoft hypervisor-koden.

Det finns spekulationer om att vi inte bara kommer att se 64-bitars ARM med Hyper-V, men också Azure ARM64 med tiden.

Du kan se fullständiga detaljer om åtagandet här.

Bildkredit: Eric Glenn / Shutterstock

0 Shares