Microsoft arbetar för att ta itu med hög CPU-användning och sökproblem med KB4512941-uppdateringen

0 Shares

Windows 10-lådor

En vecka efter lanseringen säger Microsoft att de arbetar för att åtgärda ett problem med KB4512941-uppdateringen för Windows 10. Användare har klagat över en ökad CPU-användning av SearchUI.exe och sagt att sökresultaten är tomma.

Företaget hade varit långsamt att inse att det fanns ett problem, men så småningom erkände det problemet på Twitter. Nu har Microsoft tillhandahållit mer information om sitt arbete med en fix som kommer att släppas senare denna månad.

Se även:

I en uppdatering av sidan “Kända problem och aviseringar” för Windows 10 version 1903 säger Microsoft att problemet bara påverkar ett “litet antal användare”. Lösningar har föreslagits – inklusive återaktivering av Bing Search – men Microsoft arbetar för att producera en riktig lösning.

Företaget säger nu:

Microsoft får rapporter om att ett litet antal användare kanske inte får resultat när de använder Windows Desktop Search och kan se hög CPU-användning från SearchUI.exe när de söker efter installationen av KB4512941. Det här problemet påträffas endast på enheter där sökning på webben från Windows Desktop Search har inaktiverats.

Korrigeringen bör inte vara långt borta. Microsoft säger: “Vi arbetar med en resolution och uppskattar att en lösning kommer att finnas tillgänglig i mitten av september”.

0 Shares