Microsoft arbetar med en fix för Chrome och Cortana fryser i Windows 10 April 2018 Update

0 Shares

Windows 10-låda med buggar

Microsoft lanserade Windows 10 April 2018 Update den här veckan, och om du skyndade dig att installera den kanske du har märkt ett eller två problem. Det har klagat på att olika appar har varit problematiska sedan uppdateringen, men Chrome och Cortana verkar orsaka flest problem.

Microsoft har bekräftat att de är medvetna om problem med Chrome och “Hey Cortana” som kan leda till att Windows 10 april 2018 fryser. En patch pågår för närvarande och bör släppas nästa vecka, men företaget har ett par förslag på korrigeringar som du kan prova under tiden.

Se även:

I ett supportinlägg med titeln “Vissa enheter kan hänga eller frysa när du använder vissa appar, som” Hey Cortana “eller Chrome, efter installation av Windows 10 April 2018 Update”, säger Microsoft att “är medveten om att vissa enheter som kör Windows 10 April 2018-uppdatering (version 1803) kan hänga eller frysa när du använder vissa appar, som “Hey Cortana” eller Chrome “.

Moderator Lonnie_L säger också att företaget “arbetar med en lösning med målet att inkludera den i nästa ordinarie månadsuppdatering, för närvarande riktad till ett släppdatum den 8 maj 2018”.

Det här är inte långt borta, men vad kan du göra tills plåstret är tillgängligt? Microsoft föreslår följande:

Försök med en Windows-tangentsekvens för att väcka skärmen. Om du har ett tangentbord anslutet, tryck samtidigt på Windows-logotypnyckel + Ctrl + Flytta + B. Om du använder en surfplatta trycker du samtidigt på både volym upp och volym ned-knapparna, tre gånger inom 2 sekunder. Om Windows är lyhört kommer en kort pip att ljuda och skärmen blinkar eller svag medan Windows försöker uppdatera skärmen.

Om du använder en bärbar dator säger Microsoft att du kanske kan låsa upp den genom att helt enkelt stänga och öppna locket igen.

Bildkredit: g0d4ather och StockSmartStart / Shutterstock

0 Shares