Microsoft att låta Windows 10-användare Alt-Tab mellan både appar och webbläsarflikar

0 Shares

Tryck på Alt-Tab på ett tangentbord

För många människor är tangentbordsgenvägar viktiga för att använda en dator, och med tiden blir de trådbundna till muskelminnet. Du har förmodligen blivit vana vid hur Alt-Tab kan användas för att växla mellan appar som körs, men Microsoft planerar att ändra hur den här genvägen fungerar.

På Build avslöjade företaget att nästa Insider-version av Windows 10 inte bara låter dig Alt-Tab mellan program som körs, utan också webbläsarflikar. Det är något som introduceras som en del av uppsättningar, och det kommer sannolikt att dela åsikter.

Se även:

För närvarande är det inte helt klart hur funktionen kommer att fungera. Hittills har Microsoft bara sagt att det kommer att vara möjligt att Alt-Tab mellan appar och Edge-flikar, och det finns åtminstone ett par saker som ännu inte är klara.

För det första har Microsoft bara pratat om sin egen Edge-webbläsare. Det kan bero på att funktionen bara fungerar med Edge, det kan bero på att Microsoft helt enkelt inte vill prata om andra webbläsare, eller det kan bara bero på att det är en experimentell funktion som andra webbläsare kommer att stödja i tid.

För det andra har Microsoft inte förklarat om Alt-Tabbing mellan appar och webbläsarflikar kommer att fungera på systembasis, eller om det bara tillåter navigering mellan flikar som har lagts till i en viss uppsättning.

Utöver detta vet vi ännu inte om det nya beteendet kommer att vara frivilligt. Att ändra en så långvarig tangentbordsgenväg kommer sannolikt att orsaka en hel del förvirring, så även om Microsoft inte har sagt så mycket, skulle det vara säkert att anta att Alt-Tabbing kan begränsas till bara appar om det är din preferens.

Bildkredit: Jasni / Shutterstock

0 Shares