Microsoft avbryter större Super Duper Graphics Pack-uppdatering för Minecraft

0 Shares

Minecraft

Det är nu två år sedan Microsoft tillkännagav Super Duper Graphics Pack för Minecraft, en stor uppgradering och nytt utseende för spelet, men nu har uppdateringen avbrutits.

Företaget säger att det “ambitiösa initiativet” har “visat sig vara för tekniskt krävande att genomföra som planerat”. Prestanda anges som en anledning till att döma uppdateringen, men Microsoft lovar att det kommer att arbeta med att utveckla ett nytt utseende för Minecraft på andra sätt.

Se även:

Det är troligt att Minecrafts tvärplattformiga karaktär visade sig vara en anstötsten när det gällde att leverera Super Duper Graphics Pack; Microsoft antyder detta genom att säga att det inte var “nöjd med hur paketet fungerade över enheter”. I stället för att fördröja paketet ytterligare, upphör Microsoft istället helt utvecklingen av den här uppdateringen och kommer istället att undersöka andra vägar.

I ursäkt för att de inte levererat skriver Microsoft i ett blogginlägg:

Vissa av er kanske kommer ihåg att vi tillkännagav Super Duper Graphics Pack under E3 2017. Super Duper var ett ambitiöst initiativ som gav Minecraft ett nytt utseende men tyvärr visade sig paketet vara alltför tekniskt krävande att implementera som planerat.

Vi inser att detta är en besvikelse för vissa av er – det var mycket entusiasm för Super Duper inifrån och utanför studion – men tyvärr är vi inte nöjda med hur paketet fungerade över enheter. Av den anledningen stoppar vi utvecklingen på förpackningen och tittar på andra sätt för dig att uppleva Minecraft med ett nytt utseende.

Minecraft är tillgängligt på ett brett utbud av plattformar, och vi försöker ständigt få ut det mesta av den tekniska arkitekturen hos var och en. Vi kommer att kunna dela mer om det här ämnet snart.

Tack för ditt tålamod och ledsen för att inte följa våra planer.

0 Shares