Microsoft avslöjar en lösning för att lösa Conexant ISST-drivrutinsproblem i Windows 10

0 Shares

Windows 10 bärbar dator

Att installera uppdateringar i Windows 10 kan vara något av ett spel – kommer de senaste korrigeringarna att göra saker eller ting bättre eller sämre? För personer med Conexant ISST-ljuddrivrutiner har det förekommit många problem i Windows 10 maj 2020-uppdateringen (eller Windows 10 version 2004).

Användare som försöker uppdatera dessa drivrutiner fann att uppdateringsprocessen skulle misslyckas eller orsaka fel under eller efter installationen. Efter att ha arbetat med Synaptics har Microsoft identifierat ett kompatibilitetsproblem och tillhandahållit information om en lösning.

Se även:

Lösningen kommer cirka åtta månader efter att problemen först upptäcktes. Men även om Microsoft har erbjudit något av en lösning, är det inte något som kommer att fungera för alla, och en korrekt lösning kommer fortfarande att släppas i en framtida uppdatering.

På supportsidorna för Windows 10 förklarar Microsoft problemet som vissa användare upplever:

Synaptics och Microsoft har hittat inkompatibilitetsproblem med vissa versioner av drivrutiner för Conexant ISST-ljuddrivrutin och Windows 10, version 2004 (Windows 10 maj 2020-uppdateringen). Windows 10-enheter med påverkad Conexant ISST-ljuddrivrutin kan få ett fel eller uppleva problem när installationen uppdateras eller efter att enheten har uppdaterats. Den berörda föraren kommer att namnges Conexant ISST Audio eller Conexant HDAudio-drivrutin under Ljud-, video- och spelkontroller i Enhetshanteraren och har filnamn uci64a96.dll genom uci64a231.dll och en filversion av 7.231.3.0 eller lägre.

För att skydda din uppdateringsupplevelse har vi tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på Windows 10-enheter med berörda Conexant- eller Synaptics-ljuddrivrutiner installerade från att erbjudas Windows 10, version 2004 eller Windows Server, version 2004 tills drivrutinen har uppdaterats. Om din organisation använder uppdateringsöverensstämmelse är säkerhets-ID: t 25178825.

Företaget ger sedan information om lösningen:

För att mildra skyddet kan du behöva kontakta din tillverkare (OEM) för att se om det finns en uppdaterad drivrutin och installera den. Om uppdaterade drivrutiner inte är tillgängliga för din enhet och du erbjuds Windows 10, version 2004 eller Windows 10, version 20H2, kan ett litet antal enheter rulla tillbaka till den tidigare versionen av Windows 10 när du försöker uppdatera. Om detta inträffar bör du försöka uppdatera till Windows 10, version 2004 eller Windows 10, version 20H2 igen.

Microsoft säger att det fortsätter att arbeta med Synaptics för att komma med en upplösning som kommer att följa med tiden. Företaget säger också: “Från och med den 14 januari 2021 justerar vi denna säkerhetsåtgärd så att vissa enheter med den drabbade drivrutinen kan uppdateras till Windows 10, version 2004 eller Windows 10, version 20H2”.

Användare rekommenderas att inte uppdatera manuellt med knappen ‘Uppdatera nu’ eller med Media Creation Tool tills problemet har lösts.

Bildkredit: Wachiwit / Shutterstock

0 Shares