Microsoft avslöjar en ny Windows-logotyp och många nya ikoner

0 Shares

Nya Microsoft-logotyper

Estetik är en viktig del av appdesign och varumärke, och förändring är inte något som görs lätt – särskilt när det gäller stora namn. Efter att ha avslöjat en ny ikon för sin Chromium-baserade Edge-webbläsare har Microsoft nu tagit bort mer än 100 nydesignade ikoner.

Detta är inte ett mindre åtagande. Här introducerar Microsoft nya färger, material och finish när företaget går all-in med sitt flytande designspråk.

Se även:

Jon Friedman, företags vice president för design och forskning på Microsoft, förklarar att det fanns olika hinder och överväganden när man närmade sig redesignen av ikoner och logotyper som är så bekanta för så många människor:

“Med den senaste vågen av ikonredesigner stod vi inför två stora kreativa utmaningar. Vi behövde signalera innovation och förändring samtidigt som vi behåller förtrogenhet för kunderna. Vi var också tvungna att utveckla ett flexibelt och öppet designsystem för att spänna över en rad sammanhang samtidigt som det fortfarande var sant till Microsoft “.

Till vänster kan du se den nya Windows-logotypen. Dess utseende är mycket i linje med de nyligen nydesignade ikonerna vi har sett för Office, liksom ikonen för Chromium-baserad Edge.

Det, som de allra flesta av de nyligen avslöjade ikonerna – som du kan se mer detaljerat i detta Medium-inlägg – har nyanser i en enda färg.

Det är först när ikonsamlingen betraktas som en helhet som du kan uppskatta hur fullfärgspaletten har använts – som du kan se i huvudbilden och i nedanstående:

Friedman förklarar att:

Vårt flytande designsystem hjälpte oss att navigera i båda dessa utmaningar. Flytande betonar att bygga upp det välbekanta – att designa för det som våra kunder redan förstår och inte be dem att utveckla nya vanor eller lära sig något nytt. Flytande handlar också om att skapa utrymme för ett mångsidigt men ändå anslutet system. För att redogöra för en sådan omfattning av sammanhang och upplevelser utvidgade vi vårt ursprungliga bibliotek med ikonfärger, material och finish.

Han fortsätter med att säga:

Människor tillbringar större delen av sin arbetstid med Microsoft Edge och Office för att få saker gjorda, och lagen var glada att experimentera med det nya materialet på dessa populära produkter. Vi vet hur viktiga dessa upplevelser är för våra kunder, så ikonerna behövs för att passa in och sticker ut samtidigt. Baserat på omfattande tester och kundfeedback introducerade vi rika lutningar, breddade vårt spektrum av färger och implementerade en dynamisk rörelse med bandliknande kvaliteter.

Våra kunder börjar också använda blandad verklighet för att uppnå mål på ett helt nytt sätt. Att blanda de fysiska och digitala världarna i våra ikoner hjälpte oss att tänka bortom traditionella manifestationer av färger, ytbehandlingar och material. Vi behövde överväga den tredje dimensionen, så vi valde nya material som reflekterade ljus och djup och kände sig mer känsliga.

Ta en titt på Friedmans inlägg för att se mer av ikondesignerna som snart börjar rulla ut.

0 Shares