Microsoft avslöjar färdplan för WinUI 3.0 som kommer att förändra utseendet på Windows 10-appar

0 Shares

WinUI 3.0

Microsoft har lagt fram sina planer för WinUI 3.0 som kommer att skickas senare i år. WinUI beskrivs som den “moderna inbyggda användargränssnittsplattformen i Windows” och är det C ++ – baserade biblioteket med kontroller och flytande stilar som ger utvecklare möjlighet att skapa en ny appsort.

Företaget har delat information om färdplanen för WinUI och förklarat hur version 3.0 kommer att expandera till ett fullständigt UX-ramverk. Det är en del av Project Reunion som ser att Microsoft samlar en enhetlig uppsättning verktyg och API: er för att göra det enkelt att utveckla appar för olika Windows 10-enheter.

Se även:

Utvecklingen av WinUI 3.0 innebär att den kommer att vara tillgänglig för alla typer av Windows-appar för användning som UI-lager, inklusive både Win32 och UWP.

Förhandsgranskning 4 av plattformen kommer att släppas senare denna månad, och bilden nedan visar vad Microsoft har planerat för det kommande året (klicka för att se en större version):

Färdplan för WinUI 3.0

Mer information finns på WinUI-webbplatsen och på WinUI GitHub-förvaret. Du kan också ladda ner WinUI 3.0 Preview 3 här.

0 Shares