Microsoft avslöjar lösningen för utskriftsproblem i Windows 10 och problem med blå skärm

0 Shares

Windows 10-logotyp på en strand

Denna patch-tisdag släppte Microsoft kumulativa uppdateringar för Windows 10 och det fanns många klagomål om problem med utskrift efter installationen.

Användare med olika märken av skrivare tyckte att utskriften misslyckades eftersom de upplevde APC_INDEX_MISMATCH-fel och blå skärmar. För några dagar sedan bekräftade Microsoft att de var medvetna om problemet och undersökte; nu har företaget kommit fram till en lösning.

Se även:

Medan uppmärksamheten ursprungligen fokuserades på bara ett par uppdateringar som släpptes tidigare denna månad, orsakas problemen av inte mindre än fyra individuella uppdateringar – specifikt KB5000802 (för Windows 10 2004 / 20H2 och Windows Server 2004 / 20H2), KB5000808 (för Windows 10 1909 och Windows Server 1909), KB5000822 (för Windows 10 1809 och Windows Server 2019 och KB5000809 (för Windows 10 1803 och Windows Server 1803).

Microsoft har fastställt att problemet påverkar personer som använder vissa typ 3-skrivardrivrutiner. Eftersom detta inte är något som betyder mycket för många människor kan följande instruktioner hjälpa dig att bestämma vilken typ av drivrutin som används i ett visst system:

    Tryck på Windows-tangenten + r eller välj Start och typ springa och välj det. Typ printmanagement.msc och tryck på Enter eller välj OK-knapp. Om utskriftshantering öppnas, fortsätt till steg 4. Om du får felet, Windows kan inte hitta ‘printmanagement.msc’. välj sedan Start och typ hantera valfria funktioner och välj det. Välj Lägg till en funktion och typ skriva ut, markera kryssrutan bredvid Utskriftshanteringskonsol och välj installera. Du måste nu börja vid steg 1 igen. Bygga ut Skriv ut servrar, expandera datorns namn och välj Skrivare. Du kan nu se drivrutintypen för var och en av dina installerade skrivardrivrutiner.

Men förutom att identifiera orsaken till problemen har Microsoft också tillhandahållit information om en tillfällig fix. Företaget har tagit fram en video som förklarar lösningen.

Företaget säger:

För att mildra problemet, följ instruktionerna i den här videon. De Kommandotolken kommandona från videon är följande (du måste byta ut den KX-drivrutin för universell utskrift med namnet på din skrivare, som förklaras i videon):

rundll32 printui.dll, PrintUIEntry / Xg / n “KX-drivrutin för universell utskrift”
rundll32 printui.dll, PrintUIEntry / Xs / n “KX-drivrutin för universell utskrift” attribut + direkt

Detta är bara en tillfällig åtgärd. Microsoft säger: “Vi arbetar med en resolution och uppskattar att en lösning kommer att finnas tillgänglig den kommande veckan”.

Bildkredit: tanuha2001 / Shutterstock

0 Shares