Microsoft avslöjar mer om “blockeringsfelet” som försenar Windows 10 Spring Creators Update

0 Shares

Med lanseringen av Windows 10 Insider Preview Build 17134 (Redstone 4) till Fast Ring, har Microsoft gett en liten inblick i vad som gick fel med build 17133, som man trodde var RTM-byggnaden men försenades på grund av en “blockering insekt”.

Släppningen av Windows 10 Spring Creators Update förväntades denna månad, men lanseringsdatumet verkar nu allt mer sannolikt att glida in i maj. Microsoft har avslöjat att build 17133 visade sig vara problematiskt och företaget säger att de vill åtgärda problemen nu, snarare än efter det.

Se även:

Upptäckten av build 17134 av Windows 10 förra veckan kom både som en överraskning och en besvikelse, med de som ser fram emot nästa stora funktionsuppdatering inser att detta nästan säkert innebar en fördröjning. Dona Sarkar tillkännagav tillgängligheten av 17134 för Windows Insiders on the Fast Ring och sa att upptäckten av problem i sista minuten belyste vikten av Insider-programmet och tackar deltagarna för deras hjälp.

På tal om buggy 17133-byggnaden säger hon:

När Build 17133 utvecklades genom ringarna upptäckte vi några tillförlitlighetsproblem som vi ville lösa. I vissa fall kunde dessa tillförlitlighetsfrågor ha lett till en högre andel (BSOD) på till exempel datorer. Istället för att skapa ett kumulativt uppdateringspaket för att betjäna dessa problem bestämde vi oss för att skapa en ny version med korrigeringarna inkluderade.

Medan vi vet lite mer om den exakta karaktären på problemet, ser vi en förändrad strategi från Microsoft. I stället för att skynda sig för att få uppdateringen och behöva utfärda en lanseringsdagskorrigering – något som kan vara oerhört problematiskt i sig – väljer företaget istället att ta sin tid och se till att RTM-byggnaden som i slutändan ser dagsljuset (närhelst det är) är så nära perfekt som det rimligen kan förväntas vara.

Bildkredit: Stanislaw Mikulski / Shutterstock

0 Shares