Microsoft avslöjar några spännande nya funktioner som kommer till OneDrive

0 Shares

Microsofts molnlagring och Google Drive-rival, OneDrive, står i kö för att få ett antal nya funktioner, har företaget avslöjat. Person- och företagskunder beror på att få tillgång till funktioner som underlättar livet, inklusive ett nytt alternativ till Lägg till i OneDrive för enkel fil- och mappdelning.

Lägg till i OneDrive är en affärscentrerad funktion som kommer att vara till stor hjälp för samarbetsarbete, men hemanvändare har också mycket att se fram emot. De viktigaste nya funktionerna inkluderar möjligheten att ladda upp filer på upp till 100 GB i storlek och ankomsten av ett mörkt lägesalternativ för den webbaserade versionen av OneDrive, vilket gör det i linje med mobilapparna.

SE ÄVEN: Microsoft ger Windows 10 en försenad makeover med en ny Start-meny och en personlig aktivitetsfält

För alla som arbetar hemifrån, antingen på permanent basis eller som ett resultat av coronaviruspandemin, kommer strängare integration med Teams att möjliggöra mycket enklare, enhetlig fildelning. Microsoft säger att under de närmaste veckorna kommer filmetadata att synkroniseras tillsammans med filerna själva, ett drag som kommer att visa sig vara användbart för både hem- och företagsanvändare.

Microsoft förklarar en annan ny funktion som kommer senare i år:

Dina filer ska flyttas som ditt arbetsflöde gör. När ett dokument går igenom sin livscykel – från skapande till granskning till slutlig – måste det flytta till delade molnbibliotek som når en bredare grupp medarbetare. Men det måste göra det utan att påverka den ursprungliga gruppens tillgång. Senare i sommar kan företagsanvändare göra exakt det i OneDrive genom att välja att fortsätta dela med medarbetare när de flyttar sina filer. Detta innebär att alla företagsanvändare som hade ursprunglig åtkomst till en fil kommer att läggas till om den om filen ändrar delade biblioteksplatser. Dessa användare kommer nu att få en ny länk med samma behörigheter som de hade tidigare och få ett meddelande om flytten.

Förutom den ökade filgränsen på 100 GB introducerar Microsoft också möjligheten att inaktivera distraherande kommentaraviseringar. För vänner, familjer och grupper finns en ny delningsfunktion på vägen som gör det enkelt att snabbt dela nya filer med samma människor gång på gång.

Andra saker att se upp för är OneDrives fildetaljfönster och aktivitetsflöde som låter dig se din filaktivitet och dina kommentarer i en enda vy, möjligheten att synkronisera administratörsrapporter och möjligheten för administratörer att införa flerfaktorautentiseringspolicyer och implementera automatisk utgången för extern åtkomst.

Ladda ner Microsoft OneDrive 20.084.0426 här.

0 Shares