Microsoft avslöjar prissättning för Windows 7 utökade säkerhetsuppdateringar

0 Shares

Windows 7 Professional DVD

Windows 7 kan vara knarrigt gammalt nu, men det används fortfarande i stor utsträckning. Medan ett stort antal konsumenter har migrerat till Windows 10 finns det fortfarande många organisationer som håller fast vid det gamla operativsystemet av en känsla av nostalgi, en ovilja att uppgradera, brist på medel för uppgradering eller äldre krav.

Från och med den 14 januari 2020 kommer Microsoft inte längre att tillhandahålla support eller säkerhetsuppdateringar för Windows 7 – förutom för dem som är villiga att betala för det. Företaget erbjuder upp till tre år av Windows 7 Extended Security Updates (ESU), och prissättning har just avslöjats.

Se även:

Detaljer om prissättning har delats av ZDNet och de är förutsägbart höga. Utökade säkerhetsuppdateringar kommer endast att finnas tillgängliga för Windows 7 Professional- och Windows 7 Enterprise-kunder och kostnaden fördubblas varje år. För det första året (januari 2020-21) kan Windows Enterprise-kunder förvänta sig att betala $ 25 per enhet och öka till $ 100 under det tredje året. För Windows 7 Professional är utgångssiffran $ 50 per enhet och stiger till $ 200.

ZDNets Mary Jo Foley förklarar:

För Windows 10 Enterprise- och Microsoft 365-kunder kommer Microsoft att tillhandahålla Windows 7 ESU: er som ett “tillägg”, enligt information som Microsoft uppenbarligen delade med partners och dess säljare. År ett (januari 2020 till 2021) kostar det tillägget $ 25 per enhet för den uppsättningen användare. År två (januari 2021 till 2022) går det priset upp till $ 50 per enhet. Och år tre (januari 2022 till januari 2023) går det upp till $ 100 per enhet. För att kvalificera sig för detta prisnivå kan kunder köra Pro så länge de anses vara “aktiva kunder” för Windows Enterprise i volymlicenser.

För användare som bestämmer sig för att hålla fast vid Windows 10 Pro snarare än Windows 10 Enterprise är dessa ESU-priser betydligt högre. År ett kommer Windows 7 ESU att kosta dessa Windows 7 Pro-kunder 50 dollar per enhet; År 2, $ 100 per enhet; och år 3, $ 200 per enhet, enligt information som Microsoft till synes delade med sina partners och fältsäljare

Det finns en antydan om att massrabatter kan vara tillgängliga, vilket skulle vara goda nyheter för organisationer med ett stort antal datorer som fortfarande ska uppgraderas till Windows 10. Med en total kostnad på upp till $ 350 per system kan det bli dyrt. En Microsoft-talesman säger: “Kunder skulle behöva arbeta med sitt Microsoft-kontoteam för information om prissättning”.

Bildkredit: fotografiekb / Shutterstock

0 Shares