Microsoft avslöjar Project Scarlett, dess kraftfulla nästa generations Xbox-konsol med 8K-grafik som kommer 2020

0 Shares

Projekt Scarlett

På E3 har Microsoft avslöjat detaljer om sin nästa generations Xbox, kallad Project Scarlett, som är planerad att släppas i slutet av 2020.

Det är ännu inte känt vad uppföljningen till Xbox One kommer att kallas, men bland lanseringstitlarna är Halo Infinite. När det gäller konsolhårdvaran kommer Project Scarlett att ha ett AMD Zen 2-chip, Radeon RDNA-grafikarkitektur, GDDR6-minne, SSD och stöd för 120 fps, 8K-grafik tillsammans med strålspårning i realtid.

Se även:

Inte överraskande faktureras som “spelets framtid”, säger Microsoft att Project Scarlett är “fyra gånger kraftfullare än Xbox One X”. Bakåtkompatibilitet med befintliga spel är lovat, liksom snabba laddningstider och spel över olika enheter.

Företaget har varit säker på att fokusera på vad folk förväntar sig av en konsol. Vid avslöjandet av Project Scarlett sa Phil Spencer: För oss är konsolen viktig och central för vår upplevelse. Vi hörde dig. En konsol bör utformas och byggas och optimeras för en sak och en sak: spel “.

Microsoft säger:

Project Scarlett sätter en ny stapel för konsolens kraft, hastighet och prestanda och anländer till Holiday 2020 tillsammans med Halo Infinite. Med en specialdesignad AMD-processor, GDDR6-minne med hög bandbredd och nästa generations solid state-enhet (SSD) kommer Project Scarlett att ge utvecklare den kraft de behöver för att leva upp till sina kreativa visioner. Tusentals spel över fyra konsolgenerationer kommer att se bäst ut på Project Scarlett.

Kolla in vad Microsoft har att säga om konsolen i trailervideo:

Läs mer på Project Scarlett-webbplatsen.

0 Shares