Microsoft avslöjar SharePoint-utrymmen för att hjälpa alla att skapa upplevelser med blandad verklighet

0 Shares

Microsoft SharePoint-utrymmen

Vid sitt SharePoint Virtual Summit presenterade Microsoft idag SharePoint-utrymmen, ett sätt att föra SharePoint till virtual reality- och mixed reality-miljöer.

Microsoft säger att SharePoint-utrymmen lägger till en tredje dimension i företagets intranät och låter människor engagera sig och interagera med dokument, data och video på nya och mer fördjupande sätt. Företaget ser för sig den teknik som används av företag för att skapa interaktiva välkomstmiljöer för nyanställda, interaktiva produktdatabaser, utbildningsupplevelser och mycket mer.

Se även:

Idén med SharePoint-utrymmen är att minska skapandet av uppslukande upplevelser till en pek-och-klicka-process som nästan vem som helst kan klara av. Det finns mallar som kan användas som grund för att skapa mixed reality-miljöer, och dessa kan anpassas på vilket sätt individer eller företag behöver.

Genom att utnyttja AI och Microsoft Graph fullt ut kan SharePoint-utrymmen användas som en del av produktutvecklingen och möjliggöra att data representeras och upplevs på ett sätt som annars inte skulle vara möjligt.

I ett blogginlägg om tillkännagivandet säger Microsoft:

Mixed reality är en av de viktigaste tekniska trenderna på den moderna arbetsplatsen, med kraften att omvandla arbete för alla, från executive-sviten till frontlinjen. Tidigare denna månad tillkännagav vi två kraftfulla mixed reality-applikationer: Microsoft Remote Assist och Microsoft Layout.

Idag presenterade vi SharePoint-utrymmen – uppslukande, blandade verklighetsupplevelser – som gör att du kan se och interagera med innehåll från alla vinklar och visualisera och manipulera data och produktmodeller i realtid. SharePoint integrerar blandad verklighet och ger alla möjlighet att skapa visuellt övertygande utrymmen som är tillgängliga för alla, på vilken enhet som helst.

Kolla in videon från Microsoft som förklarar lite om SharePoint-utrymmen:

0 Shares