Microsoft avslöjar vad du behöver göra om du har skurk Windows 10 Build 18947

0 Shares

Igår släppte Microsoft av misstag Build 18947 till alla Windows Insiders. Byggnaden var inte avsedd för en bred utgåva, och idag avslöjar programvarugiganten hur den kom att släppas, och ännu viktigare, vad du behöver göra för att undvika att installera den.

Om du redan har installerat build med sin nya fula Start-meny kan du enkelt ta bort den.

Det första steget är att kontrollera om du kör Build 18947. Skriv i Windows-sökrutan Winver och tryck Enter. Kontrollera byggnumret där i rutan som öppnas.

Om du har det, följ dessa instruktioner för att rulla tillbaka till föregående version:

Klick Start

Öppna inställningar

Välj Uppdatering och säkerhet

Välj Återhämtning

Välj ‘Gå tillbaka till tidigare versioner av Windows 10’ Komma igång

När du blir frågad Varför ska du tillbaka, Välj Av en annan anledning och sedan under Berätta mer stiga på 18947 (detta är valfritt, men det hjälper Microsoft att se hur omfattande installationen är).

Följ stegen och se till att välja Nej tack när du får frågan om du vill söka efter uppdateringar.

Om du inte har installerat Build 18947 än kan det vänta. Följ dessa instruktioner:

Klick Start

Klick inställningar

Välj Uppdatering och säkerhet

Välj Windows uppdatering flik

Om du ser Build 18947 listad som en väntande installation, välj Pausa uppdateringar i sju dagar.

Detta kommer att avbryta uppdateringen. Starta om och du kan sedan gå tillbaka och pausa uppdateringar. Microsoft säger att du inte kommer att erbjudas Build 18947 igen.

Om hur byggnaden släpptes i första hand förklarar Microsoft:

Vi testar och validerar aktivt var och en av våra förhandsgranskningsbyggnader internt innan vi delar dem externt, men en konfigurationsändring gjorde att denna version kunde släppas till flera ringar samtidigt, inklusive externa ringar.

Microsoft säger också:

Vi har gjort nödvändiga åtgärder i vår flygtjänst och har genomfört ytterligare ändringar för att förhindra att detta händer i framtiden. Vi ber om ursäkt för eventuella problem som detta kan ha orsakat för berörda Insiders och uppskattar din hjälp med att göra detta till oss så att vi kan göra nödvändiga ändringar så snabbt som möjligt.

Det här är dock inte första gången en skurkbyggnad flyr ut i naturen, så det finns ingen garanti att det kommer att vara den sista.

Bildkredit: Tatiana Chekryzhova / Shutterstock

0 Shares