Microsoft avslöjar vad som är nästa för Windows 10

0 Shares

Även om det orsakar lite spår av förstörelse i kölvattnet för vissa användare, rullar den senaste uppdateringen av Windows 10-funktionen – version 2004 eller maj 2020-uppdateringen – ut till kompatibla maskiner, och Microsoft riktar sin uppmärksamhet på uppföljaren.

Windows 10, version 20H2 – nästa funktionsuppdaterings officiella namn – kommer att släppas under andra halvåret i år, och Microsoft säger att det kommer att “levereras på ett optimerat sätt för alla som kör Windows 10 maj 2020-uppdateringen”. Med andra ord kommer nästa version att installeras som en månadsuppdatering för dem 2004.

SE ÄVEN: Framtida Windows 10 bygger för att serveras baserat på kvalitet, inte frekvens

Om du kör en äldre version av Windows 10 blir uppdateringsprocessen ungefär densamma som alltid.

Även om det är mycket tidiga dagar säger programvarugiganten också att 20H2 kommer att “erbjuda en omfattande uppsättning funktioner för att förbättra prestanda och förbättra kvaliteten” och vara den första som kommer med Chromium Edge som standard.

När vi pratar om beslutet att ringa nästa funktionsuppdatering 20H2 förklarar Microsoft:

Med den här versionen kommer vi också att förenkla vår syn på numeriska versioner för Windows och flytta till ett format som representerar hälften av det kalenderår då versionen blir tillgänglig i detaljhandeln och kommersiella kanaler. Windows 10, version 20H2 är därför “20H2” eftersom den kommer att släppas under andra halvan av kalenderåret 2020. Detta är ett välbekant tillvägagångssätt för våra Windows Insiders och är utformat för att ge konsekvens i våra versionsnamn över versioner för våra kommersiella kunder och partners. (Obs! Vi kommer att fortsätta att använda ett vänligt namn, till exempel uppdateringen från maj 2020, i konsumentkommunikation.)

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares