Microsoft avslöjar Windows Phone 8.1 komplett med Cortana, en otroligt kraftfull virtuell PA

0 Shares

Om namnet Cortana låter bekant är du uppenbarligen ett fan av klassisk Xbox FPS Halo – i spelet var hon en avancerad AI som fungerade som trogen personlig assistent till huvudkaraktären Master Chief. Microsoft har helt klart för avsikt att WinPho8.1-versionen ska fylla ungefär samma roll, men antagligen utan att hjälpa dig att bli dödsglada.

Tjänsten kommer att vara starkt kopplad till Microsofts Bing-sökmotor och kommer att vara helt röststyrbar. Du kommer att kunna använda den för standarduppgifter som att ställa in kalenderposter, men mer imponerande kommer den att lära dig om dina vanor, smak och kontakter och förstå naturligt språk. Introduktion av tjänsten, Microsofts Joe Belfiore gav exemplet att berätta för Cortana att “påminna mig om att fråga min syster om hennes valp nästa gång jag pratar med henne”; Cortana räknade genast ut vem hans syster var och ställde in en påminnelse som skulle dyka upp nästa gång han ringde henne.

Huvudmannen för att detta fungerar ordentligt är Notebook-funktionen där Cortana lagrar information om dina intressen, de människor som är viktiga för dig och vad dina dagliga vanor är. När hon lär sig mer om dig kommer Cortana att lägga till poster i anteckningsboken, som du kan godkänna eller på annat sätt. Om hon kommer till slutsatsen att din fru till exempel är någon viktig för dig, kommer hon att lägga till henne i din “Inre krets”. Om du inte korrigerar den informationen kanske hon fattar beslutet att ringa från din fru till dig även om det kommer in under dina “tysta timmar”.

Kort sagt kommer Cortana att smälta Siri-liknande talanger med Google Now-stilfunktioner, men att döma av demonstrationen från Belfiore ser hon dubbelt så smart ut som paret tillsammans. Vi är intresserade av att se hur smart hon är i den verkliga världen.

0 Shares