Microsoft avslutar Internet Explorer 10-stöd för Windows Server 2012

0 Shares

Microsoft avslutade stödet för Internet Explorer 10 – standardwebbläsaren i Windows 8 när den ursprungligen släpptes – i Windows Server 2012 och Windows Embedded 8 Standard i februari 2020.

Microsoft noterar att “alla uppdateringar, betalningsassisterade supportalternativ och tekniskt innehållsuppdateringar för Internet Explorer 10” har upphört från och med den 11 februari 2020; Detta innebär att Microsoft inte släpper säkerhetsuppdateringar för Internet Explorer 10 den 10 mars 2020 Patch Tuesday.

Företaget meddelade i januari 2019 att det skulle göra Internet Explorer 11 tillgängligt för organisationer som kör Windows Server 2012 och Windows Embedded 8 Standard. Microsoft publicerade en påminnelse om det kommande supportslutet för Internet Explorer 10 i augusti 2019.

Internet Explorer 11 var tillgängligt som en valfri uppdatering tidigare men Microsoft ändrade det till en rekommenderad uppdatering nyligen. På Windows Update kommer Internet Explorer 11 att listas under det viktiga avsnittet istället för ett valfritt avsnitt, och på WSUS visas uppdateringstypen som rekommenderad.

Administratörer uppmanas att installera de senaste kumulativa uppdateringarna för Internet Explorer 11 efter installationen av webbläsaren. Senare 2020 kommer uppdateringar för IE11 att inkluderas i månatliga samlingar bredvid de erbjuds som kumulativa uppdateringar för Internet Explorer 11.

När du har installerat Internet Explorer 11 på dina enheter rekommenderar vi att du också installerar den senaste ”Kumulativa uppdateringen för Internet Explorer 11” för Windows Sever 2012 och Windows Embedded 8 Standard för att vara säker. Senare 2020 kommer uppdateringar för Internet Explorer 11 att inkluderas i den månatliga samlingen och fortsätta att vara tillgängliga som “Kumulativ uppdatering Internet Explorer 11” i Microsoft Update-katalogen och WSUS.

Företag bör installera den nya versionen av Internet Explorer på enheter även om webbläsaren inte används aktivt. Andra komponenter i systemet kan använda Internet Explorer-moduler och attacker riktade mot Internet Explorer kan utnyttja sårbarheter i den nu inte stödda versionen av webbläsaren.

Organisationer kan använda Enterprise Mode för kompatibilitet med applikationer och webbplatser enligt Microsoft för att “fortsätta att starta applikationer som är beroende av Internet Explorer 10 i ett” kompatibilitetsläge “när de använder Internet Explorer 11”.

Bildkredit: YAYImages / depositphotos.com

0 Shares