Microsoft avslutar Windows 7-support ett år från i dag

0 Shares

Det tog fram till förra månaden för Windows 10 att äntligen komma över Windows 7: s användningsandel men det äldre operativsystemet är fortfarande enormt populärt. Mainstream-stöd för Windows 7 upphörde i januari 2015, men användare har fortsatt att få säkerhetskorrigeringar och korrigeringar för kända problem som en del av Microsofts utökade support, som löper i fem år. Det beror dock på att den 14 januari 2020 upphör, exakt ett år från i dag.

Upphörandet av stöd kan visa sig vara en mardröm för företag, enligt en ny rapport om ” Död av Windows 7 ” från innehållsleveransföretaget Kollective, så många som 43 procent av företagen driver fortfarande Microsofts nio år gamla operativsystem.

SE ÄVEN: Windows 7 – 2018 Edition är det Microsoft-operativsystem du har väntat på

Kollective undersökte att 17 procent av IT-avdelningarna var osäkra när slutet på supportfristen är, medan 6 procent var medvetna om supportens slut men hade ännu inte börjat planera för sin migrering bort från Windows 7.

Inte för att Windows 7 är det äldsta operativsystemet som finns på företagsmaskiner. Enligt Kollective medger 16 procent av IT-proffs att de fortfarande kör Windows XP och Windows Vista, trots att stöd för dessa har upphört för mer än tre år sedan.

Dan Vetras, VD för Kollective, säger: “Med bara ett år kvar bör dessa resultat vara en stor oro bland näringslivet. När det gäller att migrera bort från Windows XP tog det några stora företag så länge som tre år att överföra hela sina system till det nya operativsystemet, nu måste många företag göra övergången på mindre än 12 månader. De som inte lyckas göra det kommer att behöva betala för utökat stöd, med de största organisationerna som betalar mer än en miljon dollar ett år för att stanna kvar i Windows 7. “

Företag med 10 000 terminaler eller fler skulle behöva betala Microsoft mer än 1,4 miljoner dollar per år för att fortsätta få support för Windows 7.

Vetras tillägger: “Det mest oroande av allt är att den här migrationen bara är det första steget. När företag är på Windows 10 måste de kontinuerligt uppdatera sina system som en del av Microsofts nya” Windows as a Service “-modell. frekventa uppdateringar över sina system – något som många IT-avdelningar kommer att finna omöjligt på grund av föråldrad infrastruktur. “

Kör du och / eller ditt företag fortfarande Windows 7? Om så är fallet, vilka planer har du för när utökat stöd slutar nästa år?

0 Shares