Microsoft backtracks på planer på att skrota gratis programvarulicenser för partners

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

När Microsoft meddelade att de skulle börja debitera sina partners för mjukvarulicenser som tidigare hade varit gratis, var det en förståelig motreaktion.

Nu har företaget tillkännagivit att de lägger dessa planer på vänteläge, och gratis mjukvarulicenser kommer fortfarande att finnas tillgängliga för Microsoft Partners. I samband med Inspire-konferensen avslöjade Microsofts Gavriella Schuster att beslutet att återkalla interna användningsrättigheter (IUR) nu har upphävts.

Se även:

Microsoft hade planerat att skrota IUR: er som många av dess partners har haft under en tid. Genom schemat kunde partners som betalade ett lågprissabonnemang – som $ 475 $ Microsoft Action Pack – använda många programvarulicenser (fem för Office 365, tio för Windows Server 2019 Essentials och tre för Visual Studio Pro, för att namn men tre), och Microsoft blev till synes lite missnöjda med det faktum att partner använde dessa licenser för att driva sina företag.

Inför utsikterna till rejäla anklagelser svarade de som skulle ha påverkats av förändringarna ilsket och röstligt. Microsoft har svarat genom att säkerhetskopiera.

I ett inlägg på Microsoft Partner-bloggen säger Schuster – Corporate Vice President, One Commercial Partner –

Under de senaste dagarna har vi hört från många av er om förändringar som vi planerade att göra vad gäller fördelar som ingår i guld- och silverkompetens, och de i Microsoft Action Pack. Dessa inkluderade fördelar relaterade till interna användningsrättigheter eller IUR – särskilt villkoren för användningen av produktlicenser för att driva partnerföretag.

Jag vill tacka dig för att du delade din feedback med oss ​​och vill ge en uppdatering om partnerfördelar.

Ditt partnerskap och förtroende är viktigt för oss. Med tanke på din feedback har vi fattat beslutet att återställa alla planerade ändringar relaterade till interna användningsrättigheter och tidslinjer för kompetens som tillkännagavs tidigare denna månad. Detta innebär att du inte kommer att uppleva några väsentliga förändringar det kommande räkenskapsåret, och du kommer inte att bli föremål för minskade IUR-licenser eller ökade kostnader relaterade till dessa licenser nästa juli som tidigare meddelats.

Vi lyssnade på dig och vi har agerat.

Varje år granskar vi hur vi samarbetar med partners och utvecklar vår strategi för att säkerställa att vi tillhandahåller bästa möjliga support till dig och håller oss före marknadsförändringar. När vi går framåt förbinder vi oss att ge ännu mer förhandsanmälan och samråd med vårt partnersamhälle för att mildra problem och ta itu med frågor på förhand. Vi kommer att fortsätta investera i vårt partnerprogram för att säkerställa att vi skapar möjligheter för alla våra partners.

Vårt beslut att upphäva dessa ändringar krävde en grundlig granskning, och en viktig avgörande faktor var sambandet och förtroendet vi har med dig, våra partners – en värdefull tillgång som vi inte tar för givet. Tillsammans kan vi fortsätta vara en katalysator för digital transformation över hela branschen.

Vi uppskattar din feedback, ber om ursäkt för den förvirring som detta orsakade vissa medlemmar i vårt partnersamhälle och ser fram emot att utvidga vårt partnerskap med dig under de kommande månaderna och åren.

Bildkredit: hafakot / Shutterstock

0 Shares