Microsoft bekräftar att den nya webbläsaren Chromium Edge kommer till Linux

0 Shares

Ny Microsoft Edge-logotyp 2019

Den nya Microsoft Edge-webbläsaren som Microsoft arbetar med för närvarande kommer också till Linux.

När Microsoft presenterade den första utvecklingsversionen av den kommande Chromium-baserade Microsoft Edge-webbläsaren gjordes den endast tillgänglig för företagets Windows 10-operativsystem. Strax därefter började versioner för tidigare versioner av Windows och macOS dyka upp.

Microsoft bekräftade eller förnekade aldrig att den nya webbläsaren också skulle göras tillgänglig för Linux-distributioner. En indikator på att Linux-stöd var på gång var att Linux listades på sidan med experimentella flaggor som användarna kunde öppna med edge: // flaggor.

Microsoft tog bort dessa spår från byggnaderna så småningom och det förblev oklart om Linux-versioner av Microsoft Edge skulle bli tillgängliga officiellt.

Företaget bekräftade äntligen igår vid sin Ignite 2019-konferens att den nya Microsoft Edge trots allt kommer att finnas tillgänglig för Linux.

Den nya Edge är “helt plattform” enligt Microsoft, vilket företaget bekräftade när det listade Linux som ett av de operativsystem som stöds för den nya Microsoft Edge-webbläsaren.

Den Chromium-baserade webbläsaren stöder alla Windows-plattformar som stöds – inklusive server och klient – samt macOS, Android, iOS och Linux.

Den första stabila versionen av Microsoft Edge kommer att släppas en dag efter att supporten för företagets Windows 7-operativsystem upphör. Företagskunder och företag kan förlänga supportperioden i upp till tre år, men den nya Edge kommer också att installeras bra på hemversioner av Windows 7, även om de inte längre stöds.

Windows Central Senior Editor Zac Bowden som deltog i Ignite 2019-konferensen lade upp ett foto av presentationsbladet på Twitter.

Medan Microsoft bekräftade att den Chromium-baserade Microsoft Edge-webbläsaren kommer till Linux kunde den inte tillhandahålla ytterligare information. Det är oklart vilka distributioner Microsoft planerar att stödja officiellt eller om de kommer att göras tillgängliga i ett specifikt format, t.ex. snap.

En annan sak som inte är klart ännu är när den första Linux-versionen av Chromium-baserade Microsoft Edge kommer att släppas.

Microsoft planerar att släppa den första stabila versionen av den nya Microsoft Edge-webbläsaren den 15 januari 2020 för Windows och macOS.

Är du upphetsad över att Microsoft Edge kommer till Linux?

0 Shares