Microsoft bekräftar att du kommer att kunna använda Chrome-tillägg i Edge

0 Shares

Microsoft Edge

Nyheten att Microsoft ska skapa en Chromium-baserad version av sin Edge-webbläsare har mötts med en blandad reaktion, men det finns några goda nyheter för användarna. Företaget har bekräftat att antagandet av Chromium innebär att Edge stöder Chrome-tillägg.

Microsoft Edge har varit mycket skadad för sin brist på funktioner jämfört med Firefox, Chrome och Opera, och antalet tillägg som för närvarande stöds av webbläsaren är skrattretande litet. Av denna anledning kommer användarna att välkomna bekräftelsen att Chrome-tillägg stöds.

Se även:

Bekräftelsen kommer direkt från hästens mun – ingen ringare än Edge-projektledare Kyle Pflug. I ett inlägg på Reddit sa han att “det är vår avsikt att stödja befintliga Chrome-tillägg”.

Hans inlägg kom som svar på det stora antalet frågor som hade ställts av människor sedan Microsofts tillkännagivande om Chromium-baserad framtid för Edge.

Pflugs fullständiga inlägg lyder:

Befintliga UWP-appar (inklusive PWA i butiken) fortsätter att använda EdgeHTML / Chakra utan avbrott. Vi planerar inte att köra under dem med en annan motor. Vi förväntar oss att erbjuda en ny WebView som appar kan välja att använda baserat på den nya renderingsmotorn. Vi förväntar oss att ge stöd för PWAs som ska installeras direkt från webbläsaren (ungefär som med Chrome) utöver den nuvarande butiken. Vi är inte redo att gå in i alla detaljer ännu, men PWA: er som beter sig som inbyggda appar är fortfarande en viktig princip för oss så vi kommer att undersöka rätt systemintegrationer för att få det rätt. Det är vår avsikt att stödja befintliga Chrome-tillägg.

Oavsett om stödet för Chrome-tillägg ses som Microsoft spelar i galleriet, eller som företaget medger att Edge var alldeles för begränsat, är slutresultatet detsamma – Edge-användare står i kö för att få mycket fler funktioner och funktioner. Den enda riktiga frågan som behöver besvaras är när Microsoft låter människor få tag på den nya versionen av Edge.

Bildkredit: FOTOVEKTORFOTO / Shutterstock

0 Shares