Microsoft bekräftar att Windows 10X – det avsmalnade operativsystemet ingen ville ha – är dött

0 Shares

För en vecka sedan rapporterade vi att Microsoft kan ha avbrutit Windows 10X, dess mycket hypade Chrome OS-konkurrent.

Även om mjukvarujätten inte bekräftade detta drag vid den tiden förnekade det inte heller, och idag medger företaget att det nu har dragit kontakten på spin off OS, så det kan fokusera all sin uppmärksamhet på Windows 10 riktigt.

SE ÄVEN: Windows 10 maj 2021-uppdatering (21H1) är nu tillgänglig – här är vad som är nytt och hur man får det

Microsoft började lanseringen av Windows 10 maj 2021-uppdateringen (21H1) idag och tog tillfället i akt att samtidigt meddela Windows 10X död.

John Cable, vice vd, programhantering, Windows-service och leverans försökte sätta en positiv roll i nyheterna och sade: “Detta förändrade tänkande är ett otroligt exempel på företagets värde av en tillväxtstänkande på jobbet och exemplifierar vårt kundfokus. “

SE ÄVEN: Spara över 50% på en Windows 10 OEM-licens – uppgradera din dator idag!

Han fortsatte med att säga:

Istället för att föra en produkt som heter Windows 10X till marknaden 2021 som vi ursprungligen tänkt, utnyttjar vi lärdomar från vår resa hittills och påskyndar integrationen av grundläggande 10X-teknik i andra delar av Windows och produkter hos företaget.

Faktum är att något av detta redan återspeglas i kärnan i Windows i Windows Insider-förhandsgranskningsbyggnader, till exempel den nya appcontainertekniken som vi integrerar i produkter som Microsoft Defender Application Guard, en förbättrad rösttypupplevelse och ett moderniserat pek-tangentbord med optimerad tangentstorlek, ljud, färger och animationer. Våra team fortsätter att investera i områden där 10X-tekniken hjälper till att tillgodose våra kunders behov samt utvärderar teknikupplevelser både inom programvara och hårdvara som kommer att vara användbara för våra kunder i framtiden.

Ser du fram emot att se Windows 10X eller är du glad att den är död? Dela dina kommentarer nedan.

Bildkredit: Fer Gregory / Shutterstock

0 Shares