Microsoft bekräftar planer på att använda open source Chromium för att utveckla Edge

0 Shares

Microsoft Edge

För bara ett par dagar sedan kom nyheter om Microsofts projekt Anaheim – en Chromium-baserad webbläsare som sägs vara en ersättning för Microsoft Edge. Detta genererade förståeligt ett stort intresse … Så mycket faktiskt att Microsoft har tvingats tala och bekräfta vad dess planer är.

Microsoft säger att det inte bygger en ersättning för Edge, men bekräftar att det kommer att omfamna Chromium i utvecklingen av webbläsaren. Det är en del av företagets ökande engagemang i öppen källkod, och drivs av en önskan att förbättra webbkompatibilitet och minska fragmentering

Se även:

I ett blogginlägg som publicerades idag säger Microsoft att de vill bli en “betydande bidragsgivare till Chromium-projektet” som hjälper till att förbättra saker inte bara för webbanvändare utan också för webbutvecklare. Microsoft är angelägna om att betona att det inte finns något att oroa sig för Edge-användare – Edge förändras inte snart och kommer inte heller någonstans.

Men under huven förändras saker:

Microsoft delar en trepunktsplan för framtidens Edge och användningen av Chromium:

    Vi flyttar till en Chromium-kompatibel webbplattform för Microsoft Edge på skrivbordet. Vår avsikt är att anpassa Microsoft Edge-webbplattformen samtidigt (a) till webbstandarder och (b) med andra Chromium-baserade webbläsare. Detta ger förbättrad kompatibilitet för alla och skapar en enklare testmatris för webbutvecklare.
    Microsoft Edge kommer nu att levereras och uppdateras för alla versioner av Windows som stöds och med en mer frekvent kadens. Vi förväntar oss också att detta arbete gör det möjligt för oss att föra Microsoft Edge till andra plattformar som macOS. För att förbättra webbplattformsupplevelsen för både slutanvändare och utvecklare krävs att webbplattformen och webbläsaren alltid är tillgängliga för så många enheter som möjligt. För att uppnå detta kommer vi att utveckla webbläsarkoden bredare, så att vår distributionsmodell erbjuder en uppdaterad Microsoft Edge-upplevelse + -plattform för alla versioner av Windows som stöds, samtidigt som vi behåller fördelarna med webbläsarens nära integration med Windows.

    Vi kommer att förbättra förbättringar av webbplattformar för att göra Chromium-baserade webbläsare bättre på Windows-enheter. Vår filosofi om ökat deltagande i öppen källkod för Chromium kommer att omfatta bidrag från nyttig ny teknik, i överensstämmelse med en del av det arbete vi beskrivit ovan. Vi inser att det är bra för våra kunder, partners och vår verksamhet att förbättra webben på Windows – och vi tänker aktivt bidra till detta.

Vad som inte är klart är vilken typ av tidsskala Microsoft arbetar med, och när Edge-användare kan förvänta sig att se några förändringar.

0 Shares