Microsoft bekräftar utskriftsproblem och blå skärmar efter senaste Windows 10-uppdateringar

0 Shares

Windows 10 bärbar dator

Microsoft har fortsatt sin trend att släppa problematiska uppdateringar för Windows 10. För bara några dagar sedan hittades KB4601319-uppdateringen för att bryta säkerhetskopior av filhistorik i Windows 10, och den här månadens kumulativa uppdateringar för Patch Tuesday har också orsakat problem.

Som vi har rapporterat har det förekommit många klagomål från personer som har installerat uppdateringarna KB5000802 och KB5000808 för Windows 10. Nu har Microsoft bekräftat att det verkligen finns problem med att skriva ut efter installationen av dessa uppdateringar, särskilt BSoDs och ett APC_INDEX_MISMATCH-fel.

Se även:

Företaget säger att det är medvetet om problemet och undersöker frågan om ett “fel när man försöker skriva ut till vissa skrivare”. Företaget erbjuder ännu inte en lösning eller en lösning, och det nämns inte heller vilka skrivare som har visat problem – även om skrivare från Ricoh och Kyocera är bland dem som berörs enligt rapporter.

I ett inlägg om kända problem med Windows och KB5000802-uppdateringen säger Microsoft:

Efter att ha installerat KB5000802 kan du få ett APC_INDEX_MISMATCH-fel med en blå skärm när du försöker skriva ut till vissa skrivare i vissa appar.

Liknande varningar gäller uppdateringar KB5000808, KB5000822 och KB5000809.

Företaget tillägger: “Vi undersöker för närvarande och kommer att tillhandahålla en uppdatering när mer information finns tillgänglig”.

Även om Microsoft inte har föreslagit så mycket, verkar det som om den enda lösningen för tillfället är att avinstallera uppdateringarna om de har orsakat problem med ditt system. Vissa människor har också haft tur med att installera om skrivardrivrutiner, men det är en mindre framgångsrik lösning i allmänhet.

Bildkredit: Wachiwit / Shutterstock

0 Shares