Microsoft ber Xbox-utvecklare att begränsa speluppdateringar för att minska belastningen på internet

0 Shares

Blå Xbox-kontroller

Internet anstränger sig för närvarande under påtryckningar från miljontals människor runt om i världen som arbetar hemifrån eller självisolerar på grund av koronaviruspandemin. Det finns ytterligare belastning på grund av att människor använder läxor som en anledning att använda streamingvideotjänster och onlinespel mer.

Många teknikföretag har varit tvungna att vidta åtgärder för att möta den ökade efterfrågan, med Netflix som minskar videokvaliteten för att minska bandbredden. Nu ber Microsoft att utvecklare begränsar de uppdateringar som släppts för Xbox-spel.

Se även:

Nyheten kommer via ett internt e-postmeddelande från New York Times. Med speluppdateringar som ofta når flera gigabyte och hoppas på av tusentals spelare samtidigt, är Microsoft orolig för att lägga till ytterligare trafik till ett redan ansträngt internet. Som sådant ber företaget utvecklare att undvika att släppa uppdateringar när bandbredd kan användas för mer kritiska saker.

Företaget säger:

Microsoft övervakar aktivt prestanda och användningstrender för att säkerställa att vi optimerar tjänsten för våra kunder över hela världen och tillgodoser ny tillväxt och efterfrågan. Samtidigt är det oöverträffade tider, och vi tar också proaktiva steg för att planera för dessa perioder med hög användning.

Spelföretag i Nordamerika ombeds att bara släppa sina uppdateringar under en fyra-timmarsperiod över natten. Microsoft ber också att uppdateringar endast släpps mellan måndag och torsdag.

Bildkredit: PixieMe / Shutterstock

0 Shares