Microsoft blockerar användare från att uppgradera till Windows 10 maj 2020-uppdatering eftersom deras PC-inställningar inte stöds

0 Shares

Vi har redan sett Windows 10 maj 2020-uppdatering som orsakar en rad problem för användare, inklusive inloggningsproblem, problem med lagringsutrymmen och problem med OneDrive. Men det finns också några människor för vilka även installationen är problematisk.

Vi har redan hört talas om att människor inte kan få uppdateringen eftersom deras “enhet inte är helt klar”. Nu finns det rapporter om att vissa användare ser ett meddelande som informerar dem om att “den här datorn inte kan uppgraderas till Windows 10”. I felmeddelandet säger Microsoft till berörda användare att: “Dina PC-inställningar stöds ännu inte på den här versionen av Windows 10”.

Se även:

Problemet verkar påverka personer som försöker uppgradera från Windows 10 versioner 1903 eller 1909 till 2004, och det är inte klart vilka inställningar som står i vägen för att utföra uppgraderingen. Precis som med föregående “din enhet är inte helt redo” -fel, är den här ganska vag och ohjälpsam.

Den fullständiga texten i felmeddelandet lyder:

Den här datorn kan inte uppgraderas till Windows 10.

Dina PC-inställningar stöds inte ännu på den här versionen av Windows 10. Microsoft arbetar för att stödja dina inställningar snart. Ingen åtgärd behövs. WIndows Update erbjuder den här versionen av Windows 10 automatiskt när dessa inställningar stöds.

För närvarande finns det ingen bestämd fix, men som Techdows konstaterar har ett par potentiella lösningar delats:

    Uppdatera maskinvarudrivrutiner Inaktivera kärnisolering genom att besöka Inställningar> Windows-säkerhet> Öppna säkerhetscenter> Enhetssäkerhet> Kärnisolering

Vissa användare har också funnit att det är möjligt att uppgradera genom att först koppla från internet.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares