Microsoft blockerar installationen av Windows 10 version 2004 på bärbara datorer med LTE-modem

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Microsoft blockerar installationen av Windows 10 version 2004 på bärbara datorer med LTE-modem. Företaget undersöker varför maj 2020-uppdateringen orsakar anslutningsproblem för vissa system med sådana modem.

Microsoft har erkänt att “vissa WWAN LTE-modem kanske inte kan ansluta efter att ha vaknat från viloläge” och har implementerat ett block för uppdateringen för att förhindra att fler människor lider av anslutningsproblem. Företaget har också gett råd till alla som redan har installerat Windows 10 version 2004.

Se även:

Utgivningsstatussidan för Windows 10 version 2004 har uppdaterats för att förklara att Microsoft för närvarande undersöker LTE-problemen. Företaget säger att en fix bör göras tillgänglig denna månad och rekommenderar starkt att manuella uppdateringsmetoder används för att kringgå det kompatibilitetsbehåll som har lagts på lanseringen av uppdateringen.

I listan över kända problem för Windows 10 maj 2020-uppdatering skriver Microsoft:

Vissa WWAN LTE-modem kanske inte kan ansluta efter att ha vaknat från viloläge

Efter att ha vaknat från viloläge eller viloläge kanske vissa WWAN LTE-modem inte visar något internet i nätverksanslutningsstatusindikatorn (NCSI) i meddelandefältet och kanske inte kan ansluta till internet.

För att skydda din uppdateringsupplevelse har vi tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på Windows 10-enheter med berörda WWAN LTE-modemdrivrutiner installerade från att erbjudas Windows 10, version 2004 tills problemet har lösts. Om din organisation använder uppdateringsöverensstämmelse är skydds-ID: t 28428232.

Det finns naturligtvis vissa personer med WWAN LTE-modem som redan har uppgraderat till Windows 10 version 2004 och därför har problem. För alla i denna situation föreslår Microsoft följande lösning:

För att mildra problemet om du redan använder Windows 10, version 2004, kan du aktivera och sedan inaktivera Flygplansläge. För att göra detta kan du välja Startknapp, typ flygplansläge och välj det. Växla i inställningsdialogen Flygplansläge på och sedan av igen. Du borde nu kunna ansluta som förväntat.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares