Microsoft blockerar lanseringen av Windows 10 april 2018 Uppdatering till datorer med problematiska Intel SSD-enheter

0 Shares

Om du har en Intel SSD installerad finns det en chans att du inte kan uppgradera till Windows 10 April 2018 Update för tillfället.

Datorer med Intel SSD 600p-serien eller Intel SSD Pro 6000p-serien kraschade efter installationen av den senaste stora uppdateringen till Windows 10, men användare har kunnat rulla tillbaka sitt system till ett användbart läge. För att förhindra ytterligare problem har Microsoft valt att blockera uppdateringen från april 2018 för sådana system.

I ett inlägg på Microsoft Community förklarade moderator Lonnie_L nyligen: “När du försöker uppgradera till Windows 10 april 2018-uppdateringen, kan utvalda enheter med Intel SSD 600p-serien eller Intel SSD Pro 6000p-serien krascha och gå in i en UEFI-skärm efter omstart.”

Hon fortsätter med att säga:

Microsoft arbetar med OEM-partners och Intel för att identifiera och blockera enheter med Intel SSD 600p-serien eller Intel SSD Pro 6000p-serien från att installera uppdateringen från april 2018 på grund av en känd inkompatibilitet som kan orsaka problem med prestanda och stabilitet. Om du har stött på det här problemet följer du stegen för att installera om det tidigare operativsystemet (Windows 10, version 1709).

Microsoft arbetar för närvarande med en resolution som gör det möjligt att uppdatera april 2018 på dessa enheter inom en snar framtid.

En lösning finns ännu inte, så Microsoft har valt att helt enkelt blockera uppdateringen för användare som sannolikt kommer att uppleva problem.

0 Shares