Microsoft blockerar Surface Book 2-ägare från att uppgradera till Windows 10 1903

0 Shares

Microsoft Surface Book 2

Efter att ha tagit bort några av blocken som hindrade människor från att installera Windows 10 maj 2019 Update (Windows 10 version 1903) har företaget nu infört ytterligare ett par hinder – inklusive för sina egna enheter.

Ett av de nya blocken hindrar Surface Book 2-ägare från att installera uppdateringen, medan en annan påverkar system med Intel 4-serie chipsetintegrerade GPU: er.

Se även:

Surface Book 2-frågan ligger i enheter med en Nvidia-diskret grafikbehandlingsenhet (dGPU). Efter att många användare med sådana system klagat på problem med appar och spel efter uppgraderingen, tog Microsoft beslutet att avbryta lanseringen av uppdateringen.

I en uppdatering av utgivningsdokumentationen för Windows 10 1903 förklarar Microsoft:

DGPU kan ibland försvinna från enhetshanteraren på Surface Book 2 med dGPU

Microsoft har identifierat ett kompatibilitetsproblem på vissa Surface Book 2-enheter konfigurerade med Nvidia diskret grafikbehandlingsenhet (dGPU). Efter uppdatering till Window 10, version 1903 (maj 2019 Feature Update), kan vissa appar eller spel som behöver utföra grafikintensiva operationer stängas eller inte öppnas.

För att skydda din uppdateringsupplevelse har vi använt ett kompatibilitetsbehåll på Surface Book 2-enheter med Nvidia dGPU från att erbjudas Windows 10, version 1903, tills problemet är löst.

För alla som installerade uppdateringen innan den togs, har Microsoft följande förslag:

För att mildra problemet om du redan använder Windows 10, version 1903, kan du starta om enheten eller välja Sök efter maskinvaruändringar knappen i Handling menyn eller i verktygsfältet i Enhetshanteraren.

På grund av ett separat problem har Microsoft också blockerat Windows 10 1903 från att rulla ut till andra system. Företaget säger:

När du initierar en fjärrskrivbordsanslutning till enheter med vissa äldre GPU-drivrutiner kan du få en svart skärm. Alla versioner av Windows kan stöta på det här problemet när du startar en fjärrskrivbordsanslutning till en Windows 10, version 1903-enhet som kör en berörd skärmdrivrutin, inklusive drivrutinerna för Intel 4-serie chipset integrerad GPU (iGPU).

Microsoft säger att de undersöker problemen och arbetar med fixar, men har inte sagt när dessa kommer att vara redo. Under tiden rekommenderar företaget att människor inte försöker kringgå uppdateringsblocket med Media Creation Tool eller manuell uppdateringsmetod.

0 Shares