Microsoft blockerar Windows 10 maj 2020-uppdatering för vissa användare med meddelandet “din enhet är inte helt klar”

0 Shares

Windows 10 maj 2020-uppdateringen är inte helt klar

Förra veckan startade Microsoft den förskjutna versionen av Windows 10 maj 2020-uppdateringen, och många letar efter sätt att tvinga nedladdningen innan den erbjuds dem.

Vi vet redan att det finns en hel del problem med funktionsuppdateringen, och Microsoft blockerar också aktivt uppdateringen för vissa människor. Den som uppdateringen blockeras för visas ett meddelande om att deras “enhet inte är redo” för att ta emot uppdateringen i maj 2020.

Se även:

Blocket är på plats på grund av olika kompatibilitetsproblem med många system och hårdvarukonfigurationer. Microsoft undersöker för närvarande olika problem med olika enheter, och för närvarande finns det inga förmildrande åtgärder som kan vidtas för att ta itu med vissa problem. Som sådan säger Microsoft: “För att skydda din uppdateringsupplevelse har vi tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på Windows 10-enheter med berörda drivrutiner eller firmware från att erbjudas Windows 10, version 2004”.

Alla som har ett drabbat system som försöker använda Windows Update för att hämta uppdateringen får inte bara veta att deras dator är uppdaterad utan också att den för närvarande inkompatibla Windows 10 maj 2020-uppdateringen är på väg.

Som du kan se på skärmdumpen ovan från TechDows, läser meddelandets fullständiga text:

Funktionsuppdatering till Windows 10, version 2004

Windows 10 maj 2020-uppdateringen är på väg. Vi erbjuder den här uppdateringen till kompatibla enheter, men din enhet är inte helt redo för den. När enheten är klar ser du uppdateringen tillgänglig på den här sidan. Det finns inget du behöver göra just nu.

Naturligtvis, om du är en av de personer som inte kan ta tag i uppdateringen i maj 2020 via Windows Update, kan du tvinga nedladdningen med hjälp av Windows 10 Update Assistant – men varnas för att detta kan innebära att du hamnar i problem. Det bästa är kanske att följa Microsofts råd och bara luta dig tillbaka och vänta på när ditt system (förhoppningsvis) är kompatibelt med uppdateringen. förmodligen när drivrutins- och hårdvaruproblem har lösts.

I själva verket varnar Microsoft:

Vi rekommenderar att du inte försöker uppdatera manuellt med hjälp av Uppdatera nu eller Media Creation Tool tills problemet har lösts.

Bildkredit: TechDows

0 Shares