Microsoft blockerar Windows 10 oktober 2018-uppdateringen på några nyare Intel-processorer

0 Shares

Uppdateringar av Windows 10-funktioner rullar sällan ut utan några problem, men uppdateringen av Windows 10 oktober 2018 verkar ha mer än sin rättvisa andel. Medan vissa användare klagar på uppdateringen har raderat sina personliga filer, andra tycker att uppgraderingen har blockerats på grund av en inkompatibilitet med system som kör 6: e generationen (Skylake) eller nyare Intel-processorer.

Problemet avser Intel Display Audio-enhetsdrivrutiner och enligt Microsoft kan installation av den senaste funktionsuppdateringen leda till “alltför stort energibehov och minskad batteritid.”

SE ÄVEN:

Microsoft säger om problemet:

Intel Audio visar en intcdaud.sys underrättelse. Microsoft och Intel har identifierat ett kompatibilitetsproblem med en rad Intel Display Audio-enhetsdrivrutiner som kan leda till överdriven processorbehov och minskad batteritid. Som ett resultat misslyckas uppdateringsprocessen till Windows 10, version 1809 (KB4465877).

Kunder som ser detta meddelande när de konfigurerar sin Windows 10 oktober 2018-uppdatering har en Intel Audio Display-enhetsdrivrutin (intcdaud.sys, versioner 10.25.0.3 – 10.25.0.8) installerade på sina system.

Lösningen är som följer:

Välj “Vad behöver din uppmärksamhetsmeddelande” tillbaka -knappen för att vara kvar på din nuvarande version av Windows 10. För att säkerställa en sömlös upplevelse blockerar vi enheter från att erbjudas Windows 10, version 1809 tills uppdaterade Intel-enhetsdrivrutiner har installerats i ditt nuvarande operativsystem. Se kunskapsbasartikel 4465877 för ytterligare information.

Vi rekommenderar att du inte försöker uppdatera manuellt till Windows 10, version 1809 med knappen Uppdatera nu eller Media Creation Tool från Microsoft Software Download Center. Vänta tills nyare Intel-enhetsdrivrutiner är tillgängliga med uppdateringen. Denna sida kommer att uppdateras när blocket har tagits bort.

Du kan välja att vänta på att nyare drivrutiner ska installeras automatiskt via Windows Update eller kontrollera med datortillverkaren om de senaste tillgängliga drivrutinerna och installationsprocedurer. Mer information finns i Intels vägledning för kundsupport.

Om du har Intel Graphics Driver 24.20.100.6286 eller senare på din dator kommer du sannolikt inte att stöta på problemet eftersom det kommer med en uppdaterad version av den problematiska Intel Display Audio-drivrutinen.

0 Shares