Microsoft bombarderar Chrome-användande Outlook.com-besökare med annonser för Edge

0 Shares

Chrome / Edge bleknar

Microsoft är inte främmande för att slå sina kunder med annonser för sina produkter och tjänster, och det verkar som att företaget är så angeläget om att människor byter till den nya Chromium-baserade versionen av Edge att det nu bombarderar Outlook.com-användare med banner. annonser.

Annonserna är inriktade på personer som besöker den webbaserade versionen av Outlook med Google Chrome, och de ser Microsoft berömma hastigheten och prestandan för den senaste webbläsaren.

Se även:

Som upptäckt av Windows Senaste visas en serie annonser högst upp på Outlook.com och uppmuntrar människor att testa Microsoft Edge. I annonserna hävdar Microsoft att Edge ger “det bästa av webben”, gör “Outlook mer tillgängligt” och ökar “hastighet, prestanda och kompatibilitet”.

Detta är långt ifrån första gången Microsoft använder annonser för att marknadsföra Edge; de har tidigare sett i Start-menyn. Google och Microsoft har också engagerat sig i tit-for-tat-annonser för sina respektive webbläsare, var och en kräver bättre stöd för tillägg.

De goda nyheterna om det senaste partiet av annonser från Microsoft är att de inte är väldigt ihållande. Även om det finns ett antal olika bannerannonser som visas i rotation efter en uppdatering eller vid varje nytt besök på Outlook.com, verkar de inte återupptas när de har avvisats.

Bildkredit: Ilya Sergeevych / Shutterstock

0 Shares