Microsoft börjar äntligen sälja sin löjliga Surface Connect till USB-C-adapter den här veckan

0 Shares

Jag är ett stort fan av lite Surface-hårdvara. Microsofts egna bärbara datorer och surfplattor är ofta välgjorda och mycket eleganta. Ärligt talat, om du vill ha en Windows 10-dator är Surface Laptop ett bra val. Surface Pro är också ett fast val, även om det kan vara svårt att använda i ett varv – en icke-start för många. Surface Book-serien och Surface Studio är också anständiga val, om än dyra.

Tyvärr, medan de senaste Surface Pro- och Surface-bärbara datorerna är ganska bra, har de en enorm fråga – brist på USB-C. Det är häpnadsväckande att Microsoft utelämnade denna port, men OK, vad som är gjort är gjort. Förra året lovade företaget att en USB-C-dongel skulle släppas så småningom, och den kommer äntligen bli tillgänglig den här veckan. Problemet? Det ser ut som ett klumpigt skämt.

Läs också:

Jag menar, ta en titt på bilden ovan. Det är en enorm låda som ansluts till Surface Connector-porten. Förväntar Microsoft sig verkligen att konsumenter ska ha en sådan monstrositet i väskan när de är på språng? Suck. Hur som helst delar Windows-tillverkaren specifikationer och liknande nedan.

Mått Adapterkropp: 82 mm x 40 mm x 20 mm; Total längd inklusive Surface Connect-kabel: 284 mm Vikt 90g
Kompatibilitet Den senaste Surface Pro (modellerna 1796 och 1807) och Surface Laptop (modell 1769) Effektbehov Extern strömkälla med minsta effekt på 27W och 12V
Kabel Surface Connect Hamnar 1 x USB-C
Operativ system Windows 10 version 1703 och senare Garanti 1 års begränsad garanti

Microsoft delar följande små bokstäver.

Display-utdata och dataflöde är beroende av vilken USB-C-dockningslösning som används. Kräver extern strömkälla med en minsta effekt på 27W och 12V.

Värst av allt, enligt The Verge kommer det uppenbarligen att kosta $ 79,99 när det blir tillgängligt den 29 juni – ett enormt pris för att lägga till en enda port till en dator. För att inte tala om, den här dongeln fungerar bara med den nyaste Surface Pro eller Surface Laptop. Om du byter till exempelvis en bärbar dator från Dell eller HP i framtiden blir Surface Connect to USB-C-adapter i princip en egen skräp.

Om du inte desperat behöver ansluta en USB-C-enhet till din Surface Pro eller Surface Laptop, borde du antagligen ta ett pass. Helvete, du kanske till och med vill uppgradera till en Windows 10-bärbar dator med integrerad USB-C, som den utmärkta Huawei MateBook X Pro

0 Shares