Microsoft börjar döda Windows 10-stöd för 32-bitars system

0 Shares

Ett växande antal Linux-distributioner erbjuder inte längre 32-bitarsversioner, och det är en trend som mycket kommer att fortsätta.

Om du är en Windows-användare som kör äldre hårdvara, kommer du att vara nöjd med att Microsoft ännu inte har följt efter, men med början med nästa version av Windows 10, maj 2020-uppdateringen (eller 2004 om du vill) börjar äntligen processen för att döda stöd för icke-64-bitars system.

Enligt den uppdaterade Minimikravet för hårdvarukrav, som upptäcktes av Neowin:

Från och med Windows 10, version 2004, måste alla nya Windows 10-system använda 64-bitars builds och Microsoft släpper inte längre 32-bitars builds för OEM-distribution. Detta påverkar inte 32-bitars kundsystem som tillverkats med tidigare versioner av Windows 10; Microsoft är fortsatt engagerad i att tillhandahålla funktions- och säkerhetsuppdateringar på dessa enheter, inklusive fortsatt 32-bitars mediatillgänglighet i icke-OEM-kanaler för att stödja olika uppgraderingsinstallationsscenarier.

Som Microsoft förklarar påverkar förändringen för närvarande inte befintliga 32-bitars datorer. För närvarande kan du fortfarande köpa och installera Windows 10 på en icke-64-bitars dator och uppgradera ett äldre operativsystem till den senaste versionen av Windows 10. Dock är flytten helt klart en annan spik i kistan för 32-bitars system . Om OEM-företag inte kan samla Windows 10 med 32-bitars datorer, som redan har begränsad överklagande, finns det ingen anledning att fortsätta göra dem.

Bildkredit: Feng Yu / Shutterstock

0 Shares