Microsoft börjar sälja Windows 7 utökade säkerhetsuppdateringar från och med den 1 april

0 Shares

Windows 7 Professional

Medan Windows 10 har en betydande och växande användarbas finns det fortfarande många Windows 7-användare där ute. Detta inkluderar ett stort antal företagsanvändare och för dessa kunder är säkerhet av yttersta vikt.

Förra månaden fick vi veta om prissättningen för Windows 7 Extended Security Updates (ESU) som kommer att finnas tillgängligt när stödet för det åldrande operativsystemet slutar 2020. Nu vet vi att ESU kommer att säljas från början av nästa månad.

Se även:

Med priser från $ 25 till $ 200 per år är utökade säkerhetsuppdateringar inte avsedda för den genomsnittliga hemanvändaren, och för stora organisationer med många Windows 7-system finns det potential för utökat support att bli ganska dyrt.

I ett blogginlägg anger generaldirektören för Microsoft 365, Bernardo Caldas, vilka alternativ som finns tillgängliga senast den 14 januari 2020:

Som vi meddelade i september 2018 kommer vi att tillhandahålla utökade säkerhetsuppdateringar för Windows 7. Microsoft Windows Virtual Desktop (kommer snart) kommer att tillhandahålla en Windows 7-enhet med gratis utökade säkerhetsuppdateringar till januari 2023, vilket ger dig fler alternativ för att stödja äldre appar som du övergång till Windows 10. Som en slutlig resurs de av er med äldre Windows 7-enheter kommer utökade säkerhetsuppdateringar att finnas tillgängliga för köp från och med den 1 april 2019. De kommer att säljas per enhet för kvalificerade kunder och priset kommer att öka varje år.

Medan Microsoft kommer att fortsätta att hjälpa dem som behöver hålla fast vid Windows 7 lite längre, är företaget angeläget om att människor ska flytta till Microsoft 365.

Bildkredit: Hadrian / Shutterstock

0 Shares