Microsoft buntar nu Windows 10-servicestackuppdateringar med kumulativa uppdateringar

0 Shares

Windows-tangent på tangentbordet

Det finns många olika typer av uppdateringar för Windows 10, varav några är viktigare än andra. För att göra det enklare att hantera, både för företaget och för slutanvändare, integrerar Microsoft nu servicestackuppdateringar (SSU: er) i de senaste kumulativa uppdateringarna (LCU: er).

Kumulativa uppdateringar bör vara bekanta för de flesta Windows 10-användare, men SSU: er är inte något som alla kommer att vara medvetna om. Ändå är ändringen som Microsoft introducerar en viktig som bör bidra till att minska uppdateringsproblemen i framtiden.

Se även:

SSU: er är uppdateringar som Microsoft skjuter ut då och då för att åtgärda problem som kan förhindra att kumulativa uppdateringar installeras – och är därför viktiga. På grund av deras betydelse måste SSU: er installeras innan kumulativa uppdateringar så att problem kan elimineras i förväg.

Genom att integrera SSU: er och LCU: er i en enda uppdatering effektiviserar Microsoft i huvudsak uppdateringsprocessen, vilket minskar behovet av att kontrollera att uppdateringar är installerade i rätt ordning.

Den första uppdateringen som fungerar på det här sättet är KB4601382, och i versionen säger Microsoft:

Från och med den här versionen kommer Microsoft att kombinera den senaste servicestackuppdateringen (SSU) för ditt operativsystem med den senaste kumulativa uppdateringen (LCU). För att utnyttja denna förbättring, installera den senaste fristående SSU (KB4598481) innan installerar denna LCU. Om du installerar denna LCU innan du installerar KB4598481 kan du stöta på fel 0x800f0823 – CBS_E_NEW_SERVICING_STACK_REQUIRED. Stäng felmeddelandet och installera den rekommenderade SSU.

Bildkredit: Primakov / Shutterstock

0 Shares