Microsoft Defender ATP-förhandsgranskning anländer för Linux-distributioner – iOS- och Android-versioner att följa

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Microsoft har släppt en offentlig förhandsvisning av sitt Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) för olika Linux-distributioner.

Företaget säger att verktyget också kommer att komma till iOS och Android senare i år, och mer information om dessa mobilutgåvor kommer att avslöjas vid nästa veckas RSA-konferens. Spridningen till ytterligare plattform kommer efter att Microsoft omdebiterade Windows Defender som Microsoft Defender förra året.

Se även:

På Linux-serverfronten stöds RHEL 7+, CentOS Linux 7+, Ubuntu 16 LTS eller högre LTS, SLES 12+, Debian 9+ och Oracle EL 7 av förhandsgranskningen, rapporterade Bleeping Computer.

I ett blogginlägg om utgåvan skriver Microsoft: “Vi tillkännager ytterligare ett steg i vår resa för att erbjuda säkerhet från Microsoft med den offentliga förhandsgranskningen av Microsoft Defender ATP för Linux. Att utöka slutpunktshotskyddet till Linux har varit en långvarig fråga från våra kunder och vi är glada att kunna leverera det “.

Företaget säger vidare:

Vi vet att våra kunders miljöer är komplexa och heterogena. Att ge omfattande skydd över flera plattformar genom en enda lösning och strömlinjeformad vy är viktigare än någonsin. Nästa vecka på RSA-konferensen ger vi en förhandsvisning av våra investeringar i mobilt hotförsvar med det arbete vi gör för att få våra lösningar till Android och iOS.

Ankomsten av Microsoft Defender ATP på iOS och Android är ett svar på de växande säkerhetsproblemen för mobilanvändare. Det kommer att bli intressant att se vad verktyget har att erbjuda iPhone-användare eftersom det kommer att behöva kringgå de begränsningar Apple lägger till vad appar kan göra.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares