Microsoft, Dell och VMware blir partner i molnet

0 Shares

Microsoft-tecken

Microsoft har meddelat att man utökar sitt partnerskap med Dell i ett drag som gör det möjligt för Microsoft Azure-kunder att dra nytta av VMware-virtualisering i molnet.

Företaget tar också VMware in i Microsoft 365-ekosystemet för att utöka funktionerna i sitt Windows Virtual Desktop också. Det kommer också att ge nya hanterings- och säkerhetsalternativ till Microsoft Intune.

Se även:

Microsoft säger att Azure VMware Solutions möjliggör för organisationer att flytta befintliga VMware-arbetsbelastningar för att köras på Azure dedikerad maskinvara. Det möjliggör sömlös körning, hantering och säkring av applikationer över VMware-miljöer och Microsoft Azure med ett gemensamt operativt ramverk.

Meddelandet om partnerskapen säger Microsoft:

Vi är glada att välkomna VMWare Workspace ONE till Microsoft 365-ekosystemet. Kunder kommer att kunna använda Workspace ONE för att hantera och säkra de kraftfulla produktivitetsfunktionerna i Office 365 över enheter via integration med Microsoft Intune och Azure Active Directory Premium som en del av Microsoft Enterprise Mobility + Security Suite. VMware Workspace ONE kommer att uppdateras för att integreras med API: er som tillhandahålls av Intune för att leverera enhetsstatus och hälsodata för att uppdatera Azure Active Directory-upplösningsstatus för policy för villkorlig åtkomst. Konfiguration av policyer för villkorlig åtkomst för Office 365 och Azure-baserade appar fortsätter att göras i Azure Active Directory-administrationsportalen. Denna integration kommer att ge ytterligare teknikval för kunderna eftersom de påskyndar sin digitala omvandling.

En teknisk förhandsgranskning av de utökade funktionerna i Microsoft Windows Virtual Desktop borde vara tillgänglig i slutet av året.

Bildkredit: Paskaran.T / Shutterstock

0 Shares