Microsoft dödar Cortana för vissa användare

0 Shares

Cortana

Microsoft har tyst bekräftat rykten om att de planerar att avbryta sin Cortana digitala assistent för vissa användare. Från och med nästa år kommer företaget inte längre att stödja Cortana på varken iOS eller Android på vissa marknader.

Medan Microsoft ännu inte har bekräftat vilka länder som kommer att påverkas, är Storbritannien, Kanada och Australien kända för att vara på listan. Ändringen innebär att det inte kommer att finnas någon Cortana-mobilapp och integration kommer att tas bort från Microsoft Launcher.

Se även:

Medan inget större tillkännagivande har gjorts har Microsoft lagt upp meddelanden på supportsidorna för Cortana som varnar människor i Storbritannien, Australien och Kanada om “Ändringar i Cortana-tjänster”. Företaget har inte riktigt gett så mycket förklaring till varför Cortana dödas för någon, inte heller varför de marknader som kommer att påverkas där de väljs framför andra.

Meddelandet på supportsidorna för den digitala assistenten lyder:

För att göra din personliga digitala assistent så hjälpsam som möjligt integrerar vi Cortana i dina Microsoft 365-produktivitetsappar. Som en del av denna utveckling avslutar vi den 31 januari 2020 stödet för Cortana-appen på Android och iOS på din marknad. Vid den tidpunkten kommer Cortana-innehållet du skapade – som påminnelser och listor – inte längre att fungera i Cortana-mobilappen eller Microsoft Launcher, men kan fortfarande nås via Cortana i Windows. Cortana påminnelser, listor och uppgifter synkroniseras också automatiskt till Microsoft To Do-appen, som du kan ladda ner gratis till din telefon.

Microsoft tillägger: “Efter den 31 januari 2020 stöds Cortana-mobilappen på din telefon inte längre och det kommer att finnas en uppdaterad version av Microsoft Launcher med Cortana borttagen”.

Bildkredit: rafapress / Shutterstock

0 Shares