Microsoft dödar en meningslös funktion i Windows 10 med 21H2

0 Shares

3D-objektmapp

Det är nu fem och ett halvt år sedan Windows 10 släpptes, och vi har sett många förändringar i operativsystemet under den här tiden. Det har skett oändliga tillägg, många förändringar och enstaka borttagningar av dött virke.

Bland de saker som hittills har dödats av finns olika delar av kontrollpanelen och sätt att komma åt den, vilket orsakar upprördhet hos många användare. Men nu vänder Microsoft sig till saker som de allra flesta anser vara helt onödiga. Företaget har till synes insett att väldigt få människor är intresserade av 3D-modellering och ägnar sig åt lite vårrengöring.

Se även:

Så vad betyder detta? Kort sagt betyder det att mappen “3D Objects” som du kan se i Explorer går bort. Trots Microsofts bästa ansträngningar med sådana som Paint 3D tog intresset för 3D-arbete inte av på det sätt företaget föreställde sig.

Varför är den här stora nyheten? Tja, utan tvekan, det är inte “stora” nyheter, men det kommer att bli bra nyheter för alla som har varit frustrerade över den konstanta synligheten för “3D-objekt” -mappen tillsammans med musik, skrivbord och nedladdningar under den här datorn i Explorer . Av skäl som är mest kända för Microsoft har det – frustrerande – aldrig varit ett inbyggt sätt att dölja den här mappen (även om verktyg från tredje part och registerhack kan göra jobbet).

Med ankomsten av Windows 10 21H2 senare under året – och som vi ser i build 21322 – kommer “3D-objekt” att döljas från synen. Observera att det kommer att döljas snarare än att raderas, som Microsoft förklarar i release-anteckningar för den senaste utvecklaren:

Mappen 3D-objekt kommer inte längre att visas som en speciell mapp i File Explorer efter uppdatering till den här versionen. Om du behöver komma åt den här mappen kan du göra det genom att skriva% userprofile% i File Explorer eller genom navigeringsfönstret “Visa alla mappar”.

Det är säkert att säga att få människor kommer att sörja dess (halv) bortgång … och många människor märker inte ens det. Men för dem som har varit rasande av dess uthållighet kan förändringen inte komma tillräckligt snart.

0 Shares