Microsoft dödar My People, avskrider andra Windows 10-funktioner

0 Shares

Microsoft lanserar två funktionsuppdateringar per år för Windows 10, även om den senaste versionen, november 2019-uppdateringen (1909) – nu – är mer ett systempaket.

Medan programvarugiganten lägger till nya funktioner i dessa utgåvor, tar den också bort några och avskriver andra. Den har uppdaterat sin lista över funktioner som inte längre utvecklas av en eller annan anledning, och den här gången inkluderar listan My People.

Funktionen My People, som introducerades i Fall Creators Update 2017, gör det möjligt för användare att fästa upp till tre kontakter i aktivitetsfältet för snabb åtkomst, och även se flera kommunikationsappar, filtrerade för var och en av dem. Microsoft utvecklar inte längre det och planerar att ta bort det i en framtida uppdatering, men du kan ha lite tid ännu.

Det är dock inte allt som tappas.

Den fullständiga listan över ändringar som meddelats i Windows 10 1909 är:

My People / People in the Shell: My People utvecklas inte längre. Det kan tas bort i en framtida uppdatering.

Hyper-V vSwitch på LBFO: I en framtida version kommer Hyper-V vSwitch inte längre att kunna bindas till ett LBFO-team. Istället kan den bindas via Switch Embedded Teaming (SET).

Fliken Språkgemenskap i Feedback Hub: Fliken Language Community kommer att tas bort från Feedback Hub. Standardåterkopplingsprocessen: Feedback Hub – Feedback är det rekommenderade sättet att ge feedback om översättning.

TFS1 / TFS2: TSF1 och TSF2 IME kommer att ersättas av TSF3 IME i en framtida version. Text Services Framework (TFS) möjliggör språkteknologi. TSF IME är Windows-komponenter som du kan lägga till för att skriva text för japanska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska och koreanska språk.

Package State Roaming (PSR): PSR kommer att tas bort i en framtida uppdatering. PSR tillåter utvecklare som inte är Microsoft att få åtkomst till roamingdata på enheter, vilket gör det möjligt för utvecklare av UWP-applikationer att skriva data till Windows och synkronisera den med andra instanser av Windows för den användaren. Rekommenderad ersättning för PSR är Azure App Service. Azure App Service stöds allmänt, väldokumenterad, pålitlig och stöder scenarier över plattformar / korsekosystem som iOS, Android och webb.

Dessutom tappar Microsoft också helt stöd för WEP från Windows 10.

0 Shares